Έρευνες για το Boeing: Κινεζικό πλοίο εντόπισε σήμα στον νότιο Ινδικό

Σάββατο, 05 Απριλίου 2014 15:40
UPD:19:31
REUTERS/STRINGER/CHINA

Το ερευνητικό κινεζικό σκάφος Haixun 01κατά τη διάρκεια των ερευνών για τον εντοπισμό του Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών.

A- A A+

Ένα κινεζικό πλοίο που συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών ανέφερε «ένα σήμα» στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, χωρίς να είναι ακόμη δυνατό να διαπιστωθεί αν συνδέεται ή όχι με το αεροσκάφος που εξαφανίστηκε πριν από ένα μήνα.

Η συχνότητα του σήματος ήταν 37,5 χιλιόκυκλοι το δευτερόλεπτο, ταυτόσημη με εκείνην που αναμεταδίδουν οι καταγραφείς της πτήσης.

Οι συντεταγμένες του σήματος που αναγνώρισε η συσκευή εντοπισμού του μαύρου κουτιού, την οποία ανέπτυξε το ερευνητικό κινεζικό σκάφος Haixun 01, είναι περίπου 25 βαθμοί νότιο γεωγραφικό πλάτος και 101 βαθμοί ανατολικό γεωγραφικό μήκος. Θα πρέπει τώρα να προσδιοριστεί αν το σήμα συνδέεται με το εξαφανισμένο Μπόινγκ 777.

Οι μαλαισιανές αρχές εκτιμούν, βάσει στοιχείων από δορυφόρους, πως το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση MH370 βυθίστηκε στον Ινδικό Ωκεανό, ανοικτά των δυτικών ακτών της Αυστραλίας, αφού προηγουμένως έκανε στροφή 180 μοιρών στη διάρκεια μιας πτήσης από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο.

EURONEWS

Οι αρχές εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν πώς ή γιατί εξαφανίστηκε το αεροσκάφος και έχουν προειδοποιήσει πως μόνο όταν βρεθούν τα μαύρα κουτιά θα μπορέσει ίσως να λυθεί το μυστήριο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή