Βόλεϊ: Εκπληκτικό φινάλε στην Α1 Ανδρών

Σάββατο, 05 Απριλίου 2014 10:20
UPD:10:26

Με βάση το πρόγραμμα και την κατάσταση των ομάδων είναι θεωρητικώς πιθανό το ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας στην πρώτη θέση, που σε αυτή την περίπτωση θα φέρει τον Εθνικό πρώτο, την Κηφισιά δεύτερη και τον Ολυμπιακό τρίτο.

A- A A+

Η κανονική περίοδος στην Α1 Ανδρών ολοκληρώνεται απόψε με τη διεξαγωγή της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής, στο συναρπαστικότερο πρωτάθλημα από τότε που υφίσταται η ανώτατη Εθνική κατηγορία, καθώς 11 από τις 12 θέσεις της κατάταξης θα κριθούν στον τελευταίο πόντο, αφού μόνο η ΑΕΚ έχει εξασφαλισμένη (την 5η) θέση! 

Με βάση το πρόγραμμα και την κατάσταση των ομάδων είναι θεωρητικώς πιθανό το ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας στην πρώτη θέση, που σε αυτή την περίπτωση θα φέρει τον Εθνικό πρώτο, την Κηφισιά δεύτερη και τον Ολυμπιακό τρίτο. Να σημειωθεί ότι από την περίοδο 2001-2002, όταν και άρχισε να εφαρμόζεται το νέο σύστημα βαθμολόγησης, δεν υπήρξε έως τώρα ούτε διπλή ισοβαθμία στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου.

Οι πρώτες τέσσερις ομάδες θα παίξουν στα ημιτελικά των πλέι οφ διεκδικώντας πρόκριση στους τελικούς. Η 5η και η 8η ομάδα, καθώς και η 6η με την 7η θα παίξουν από έναν νοκ άουτ αγώνα (στην έδρα της 5ης και 6ης, αντίστοιχα) και οι νικήτριες θα αγωνιστούν (στις δύο νίκες) για την 5η θέση, που εξασφαλίζει πρόκριση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι τελευταίοι τέσσερις σύλλογοι θα μεταφέρουν τη βαθμολογία της κανονικής περιόδου στα πλέι άουτ και θα παίξουν μεταξύ τους, όλοι εναντίον όλων, σε έξι αγωνιστικές εντός κι εκτός έδρας. Εξ αυτών οι πρώτοι δύο θα μείνουν στην Α1 ενώ οι τελευταίοι δύο θα υποβιβαστούν στην Α2.

Το πρόγραμμα (όλοι οι αγώνες ξεκινούν στις 19:00)

  • Νίκη Αιγινίου-Φοίνικας Σύρου
  • Α.Ο. Κηφισιάς-Λαμία
  • Ολυμπιακός-Εθνικός Αλεξανδρούπολης
  • Άρης-Παναθηναϊκός
  • Παναχαϊκή-ΑΕΚ
  • ΠΑΟΚ-Παμβοχαϊκός     

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 50, Εθνικός Αλεξανδρούπολης 47, Α.Ο. Κηφισιάς 47,  Φοίνικας Σύρου 45, ΑΕΚ 35, Λαμία 29, ΠΑΟΚ 27, Άρης 22, Παμβοχαϊκός 22, Παναθηναϊκός 20, Νίκη Αιγινίου 17, Παναχαϊκή 17.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις