Δ. Κουτσούμπας: Η Χρυσή Αυγή είχε την υποστήριξη του συστήματος

Παρασκευή, 04 Απριλίου 2014 22:36
UPD:22:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

O κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην ανάγκη να στηριχθούν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις περιφερειακές και δημοτικές (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ευθύνες στην Κυβέρνηση αλλά και στο ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή.

 Οι συνομιλίες και οι επαφές του γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου κ. Μπαλτάκου με στελέχη της Χρυσής Αυγής απέδειξαν ότι η Χρυσή Αυγή είχε πλάτες και υποστήριξη από τους μηχανισμούς του συστήματος, τόνισε το βράδυ της Παρασκευής σε ομιλία του στη Ρόδο ο κ. Κουτσούμπας.

Ο ίδιος είπε ότι αποκαλύφθηκε ο ομφάλιος λώρος αφού η Χρυσή Αυγή αποτελείται από τσιράκια του συστήματος σκοπός των οποίων είναι να χτυπηθεί το εργατικό κίνημα.

Ευθύνες όμως υπάρχουν και στα άλλα κόμματα, είπε ο κ. Κουτσούμπας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή, όπως είπε, με την στάση και τον καιροσκοπισμό του για σκευωρίες και αθώους στην ουσία βγάζει λάδι την ναζιστική οργάνωση. Είναι λαϊκή απαίτηση κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας να διερευνηθούν οι εγκληματικές πράξεις της Χρυσής Αυγής και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για αυτές.

Ακόμη ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην ανάγκη να στηριχθούν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις περιφερειακές και δημοτικές.

Όλα αυτά που ζούμε, είπε, είναι συνέπεια του μεγαλύτερου μνημονίου που είναι η συνθήκη του Μάαστριχτ την οποία ψήφισαν όλα τα ελληνικά κόμματα πλην του ΚΚΕ.

Στην διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, οι αποδοχές των οποίων, όπως είπε, έχουν μειωθεί ενώ έχουν εντατικοποιηθεί οι συνθήκες εργασίας.

Τέλος επιτέθηκε τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι καλλιεργούν ψεύτικες ελπίδες στο ελληνικό λαό διότι η καπιταλιστική ανάπτυξη δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να είναι προς όφελος του λαού.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή