Αλ. Τσίπρας: Δεν υπάρχει θέμα Μπαλτάκου, υπάρχει θέμα Σαμαρά

Παρασκευή, 04 Απριλίου 2014 20:43
UPD:20:49
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, υποστήριξε, «ο Πρωθυπουργός είναι ελεγχόμενος για τη σχέση του στενού του περιβάλλοντος με την ακροδεξιά και τη Χρυσή Αυγή» (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Δεν υπάρχει θέμα Μπαλτάκου, υπάρχει θέμα Σαμαρά, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον σάλο που προκλήθηκε μετά το βίντεο της συνομιλίας του πρώην του ΓΓ της Κυβέρνησης με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Όπως υποστήριξε, «ο Πρωθυπουργός είναι ελεγχόμενος για τη σχέση του στενού του περιβάλλοντος με την ακροδεξιά και τη Χρυσή Αυγή».

«Δεν μπορεί να παριστάνει τον τιμητή, το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να έρθει στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις για τον διεθνή διασυρμό της χώρας» πρόσθεσε, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, είπε πως επανακατέθεσε τις πάγιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη διαδικασιών και συνομιλιών, στην κατεύθυνση της επίτευξης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης, που δεν είναι άλλη «από την προοπτική μιας δικοινοτικής, διζωνικής, ομόσπονδης Κυπριακής Δημοκρατίας, με μία κυριότητα, μία ιθαγένεια, χωρίς τρίτους εγγυητές και χωρίς ξένα στρατεύματα».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ακόμη πως δεδομένου ότι και η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονται σε μια εξαιρετικά δύσκολη καμπή, λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι πολύ πιθανόν ορισμένοι να νομίζουν πως αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως εργαλείο πίεσης  για την επιβολή άδικων επιλογών.

«Επισημάναμε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι αποδεκτό, και πιστεύουμε ότι δεν θα είναι αποδεκτό, ούτε από τον κυπριακό λαό,  βεβαίως, ούτε κι από την Ελλάδα» τόνισε. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή