Ευ. Βενιζέλος: Στόχος μια αξιόπιστη λύση για την Ουκρανία, με ανοιχτούς διαύλους με τη Ρωσία

Παρασκευή, 04 Απριλίου 2014 13:54
UPD:13:59
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος υποδέχεται την ύπατη εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής Κάθριν Άστον στο Ζάππειο.

A- A A+

«Το ιστορικό μας καθήκον είναι να καταλήξουμε σε μια πολιτική, αξιόπιστη και εφαρμόσιμη λύση σε σχέση με την Ουκρανία, διατηρώντας παράλληλα ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τη Ρωσία» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγο πριν την έναρξη της άτυπης Συνόυδου των ΥΠΕΞ της Ε.Ε. στο Ζάππειο.

«Φιλοξενούμε μια Σύνοδο που θέλουμε να καταλήξει σε συμπεράσματα, που τονώνουν τον ρόλο της ΕΕ ως διεθνούς πολιτικής οντότητας» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, διευκρίνοζοντας πως στόχος είναι η ΕΕ όχι απλά να έχει την κυριότητα της δικής της εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, αλλά να είναι ένας πραγματικά διεθνής παίχτης που προλαβαίνει καταστάσεις και διαχειρίζεται με αποτελεσματικότητα κρίσεις, πάντα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Χαρακτηρίζοντας την ημερήσια διάταξη της Συνόδου πλούσια και βαριά, σημείωσε πως θα συζητηθούν οι τρέχουσες εξελίξεις και ειδικότερα, η κρίση στην Ουκρανία, οι σχέσεις ΕΕ- Ρωσίας, καθώς και η Νότια Γειτονία, όπου, όπως είπε, υπάρχουν πολλές εστίες κρίσης, με πρωταρχική, την κρίση στη Συρία.

Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση στην Ουκρανία και τη στάση της Ρωσίας, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Πολιτική είναι ξεκάθαρη και σταθερή, είναι πολιτική αρχών, και υπενθύμισε ότι ο πρώτος πυλώνας πάντα είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου. Παράλληλα, σημείωσε ότι το πρόβλημα πλέον είναι να οργανώσουμε και να προωθήσουμε ένα νέο στρατηγικό πλαίσιο για τη σχέση μας με τη Ρωσία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή