Άδεια εισόδου στη Βουλή είχε ο γιος Μπαλτάκου

Παρασκευή, 04 Απριλίου 2014 11:31
UPD:11:35
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της προεδρεύουσας Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά «ο γιος Μπαλτάκου ήταν υιός, που σημαίνει ότι είχε άδεια εισόδου στη Βουλή όπως έχουν όλα τα παιδιά των συναδέλφων».

A- A A+

Άδεια εισόδου στη Βουλή είχε ο γιος του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου, Δημήτρης - Γεώργιος, όπως αποκάλυψε στην Ολομέλεια η προεδρεύουσα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά. Το θέμα έθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο επερώτησης για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Ενημερώνοντας την Βουλή και για την Διάσκεψη των Προέδρων η Μ. Κόλλια είπε ότι «ο πρόεδρος της Βουλής προφανώς το ερευνά μαζί με τους αρμοδίους» και συμπλήρωσε «όμως ο υιός Μπαλτάκου ήταν υιός, που σημαίνει ότι είχε άδεια εισόδου στη Βουλή όπως έχουν όλα τα παιδιά των συναδέλφων».

Νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης υπενθύμισε ότι τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Βουλής κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για «πεζοδρόμιο», ενώ όταν ο Δ. Μπαλτάκος «μπούκαρε στην Βουλή πλακώθηκε στο ξύλο, φυγαδεύτηκε από στελέχη του φρουραρχείου της Βουλής». Ζήτησε να διαταχθεί έρευνα «για να μην μετατρέπεται η Βουλή σε ρινγκ όπου πλακώνονται ακροδεξιές συμμορίες» και σχολίασε απευθυνόμενος στη Ν.Δ. ότι «καταδικάζετε την βία από όπου και αν προέρχεται, εκτός και αν είναι ο γιος του κ. Μπαλτάκου».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας σημείωσε ότι ο υιός Μπαλτάκου ήταν στη Βουλή εν ώρα υπηρεσίας και ρώτησε αν το Αρχηγείο του Λιμενικού θα ενημερώσει τη Βουλή. «Είναι αδύνατον να πιστέψουν οι πολίτες ότι λειτουργούν ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί, λειτουργούν υπουργοί, λειτουργεί ο πρωθυπουργός σαν παρακράτος», τόνισε.

Ο Δ. Παπαδημούλης επεσήμανε ότι η συνομιλία Μπαλτάκου – Κασιδιάρη «θυμίζει παρακράτος» και ζήτησε «να έρθει εδώ ο Πρωθυπουργός, να πάψει να κρύβεται και να συζητήσουμε για την σύμφυση κυβέρνησης - Χρυσής Αυγής σε επίπεδο κορυφής». «Είναι αδύνατο να πιστέψει το πανελλήνιο όταν ακόμα και για να λαλήσουν τα κοκόρια απαιτείται εντολή Σαμαρά, ότι ο Τ. Μπαλτάκος, που είναι κολλητός του φίλος και ομοϊδεάτης του 30 χρόνια, δεν του έχει πει τίποτα», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, μέσα στη Βουλή, μαζί με τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, έκανε προπαρασκευαστικές πράξεις για αλλοίωση του πολιτεύματος και της βούλησης του λαού», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος και πρόσθεσε: «αποκάλυψε κακουργηματικές πράξεις και παραλείψεις κατά μελών της κυβέρνησης και, αντί να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία και να συλληφθεί, τον αφήνουν ελεύθερο και με την συνδρομή κάποιων προθύμων των ΜΜΕ προσπαθεί να αποστειρώσει την πράξη που έκανε».

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή