Θερμό επεισόδιο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής με τον γιο του Τ. Μπαλτάκου

Τετάρτη, 02 Απριλίου 2014 16:50
UPD:20:19
FOSPHOTOS/Alexandros Katsis

Οι φωνές και οι ύβρεις ακούγονταν μέχρι το ισόγειο του Κοινοβουλίου και οι δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν άναυδοι τον γιο του κ. Μπαλτάκου να αποχωρεί από τη Βουλή με γρήγορα βήματα συνοδευόμενος από την αστυνομική φρουρά του πατέρα του (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Θερμό επεισόδιο με μπουνιές, κλωτσιές και ύβρεις, μεταξύ του γιου του παραιτηθέντα γ.γ. της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου και βουλευτών της Χρυσής Αυγής σημειώθηκε στη Βουλή.

Ο γιος του κ. Μπαλτάκου μπήκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, που βρίσκονται στον 1ο όροφο της Βουλής, δίπλα στο γραφείο του απερχόμενου Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, χαστούκισε τον Μιχάλη Αρβανίτη, κλώτσησε τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο και γρονθοκόπησε τον Νίκο Κούζηλο.

Οι φωνές και οι ύβρεις ακούγονταν μέχρι το ισόγειο του Κοινοβουλίου και οι δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν άναυδοι τον γιο του κ. Μπαλτάκου να αποχωρεί από τη Βουλή με γρήγορα βήματα συνοδευόμενος από την αστυνομική φρουρά του πατέρα του.

Ο νεαρός μπήκε στο αυτοκίνητό του φορώντας την κουκούλα από το μπουφάν του και αποχώρησε από τη Βουλή.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης μετέβη στη συνέχεια στο γραφείο του φρούραρχου της Βουλής, με πρόθεση να καταθέσει μήνυση εναντίον του υιού Μπαλτάκου και να ζητήσει εξηγήσεις για το πώς εισήλθε στο χώρο του Κοινοβουλίου. Την ίδια ώρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής υποστήριξε πως «δεν κινήθηκε καμία διαδικασία αυτοφώρου γιατί ο συγκεκριμένος τυγχάνει να είναι ο γιος του Τ. Μπαλτάκου».

Πάντως, ο φρούραρχος αρνήθηκε να παραλάβει τη μήνυση δηλώνοντας αναρμόδιος.

Πάρις Κουκουλόπουλος

Την δική του μαρτυρία για το επεισόδιο με τον γιο του Τάκη Μπαλτάκου, έδωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, καθώς ήταν αυτόπτης μάρτυρας μεγάλου μέρους όσων συνέβησαν.

«Αυτό που αντίκρισα ήταν πρωτοφανείς σκηνές με ξυλοδαρμούς που μόνο σε έργα φαρ-ουέστ στον κινηματογράφο βλέπουμε», είπε και κάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλής να διερευνήσει τα γεγονότα, «διότι αυτά που είδα δεν έχουν σχέση ούτε με μορφές του χουλιγκανισμού».

Επανέλαβε δε ότι αύριο θα πρέπει να έρθει αυτούσιο το άρθρο 19 του Κώδικα Μετανάστευσης, και να μην γίνει δεκτή η αλλαγή που έχει ζητήσει ο Τ. Μπαλτάκος.

Στη φωτογραφία η αποχώρηση του γιου του κ. Μπαλτάκου από τη Βουλή.

Δημήτρης Παπαδημούλης

Το θέμα του επεισοδίου μέσα στη Βουλή με τον υιό του Τάκη Μπαλτάκου και βουλευτές της Χρυσής Αυγής έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Καταδίκασε το γεγονός κάνοντας λόγο για «ξεκαθάρισμα ακροδεξιών συμμοριών» και «ενδοοικογενειακή βία».

«Υπάρχει σοκ, κατακραυγή και απαίτηση για διαφάνεια, δημοκρατία, καθαρή ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και κόκκινη γραμμή απέναντι στη δράση της Χρυσής Αυγής», τόνισε και ζήτησε συζήτηση στη Βουλή με παρουσία του πρωθυπουργού και όλων των εμπλεκομένων.

«Αν συνέβη, διότι δεν το γνωρίζω, κακώς συνέβη και είναι καταδικαστέο. Και βεβαίως οι όποιοι θιγόμενοι θα κάνουν τα δέοντα», απάντησε ο προεδρεύων Γιάννης Δριβελέγκας.

Ο Δ. Παπαδημούλης είπε: «πληροφορήθηκα πριν λίγη ώρα από τα ΜΜΕ ότι ο γιος του Μπαλτάκου συνεπλάκη με βουλευτές της Χρυσής Αυγής μέσα στο κτίριο της Βουλής και στη συνέχεια υπήρξαν και επεισόδια και ξυλοδαρμός ανάμεσα σε άνδρες της ασφάλειας. Το θεωρώ απαράδεκτο να πλακώνονται μέσα στα γραφεία και το κτίριο της Βουλής, σαν να είναι ξεκαθάρισμα ακροδεξιών συμμοριών. Το προεδρείο να επιβεβαιώσει το γεγονός, να πάρει μέτρα, ακόμη και αν κάποιοι το ερμηνεύουν ως ενδοοικογενειακή βία».

Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις για τον Τ. Μπαλτάκο ο Δ. Παπαδημούλης υπογράμμισε πως «αυτό που έκανε δεν ήταν αστοχία, όπως είπε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, ήταν ομολογία αντιδημοκρατικών πράξεων και μεθοδεύσεων. Η κυβέρνηση σε κρίση που δεν μπορεί να την ξεπεράσει κρυπτόμενη πίσω από την παραίτηση Μπαλτάκου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή