Ισχυρισμοί Κασιδιάρη για ηχογραφημένο υλικό από συνομιλία με τον Π. Μπαλτάκο σχετικά με τις διώξεις της Χ.Α.

Τετάρτη, 02 Απριλίου 2014 14:20
UPD:15:39
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

A- A A+

Στον ισχυρισμό ότι σε συνομιλία που είχε με τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο, ο τελευταίος παραδέχθηκε σωρεία παρεμβάσεων της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, προέβη, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα και απομαγνητοφωνημένο διάλογο, που όπως είπε, τον έχει στείλει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Κασιδιάρης, ο κ. Μπαλτάκος φέρεται να έχει συνομιλήσει μαζί του και να παραδέχεται ότι υπήρξε παρέμβαση στην εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση, από τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Επίσης, φέρεται ο κ. Μπαλτάκος να δηλώνει στον κ. Κασιδιάρη ότι ο Πρωθυπουργός μόλις έμαθε ότι δεν προφυλακίστηκαν όλα τα στελέχη της Χρυσής Αυγής κάλεσε οργισμένος στο τηλέφωνο τους δύο υπουργούς.

ΒΟΥΛΗ

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ζήτησε να σταματήσει η διαδικασία και να διαλευκανθεί η καταγγελία, όμως ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης είπε ότι η Βουλή δεν είναι δικαστήριο και για το ζήτημα θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

ΒΟΥΛΗ

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η ονομαστική ψηφοφορία για την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη, Ηλία Κασιδιάρη, Ελένης Ζαρούλια, Νίκου Κούζηλου και Δημήτρη Κουκούτση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΈΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΈΣ

Τα έδρανα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Υπέρ της άρσης ασυλίας ψηφίζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ. Παρών δήλωσε ότι θα ψηφίσει ο Βύρων Πολύδωρας, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος είπε πως εφόσον η Δικαιοσύνη του ζητά να διερευνήσει την υπόθεση, δεν μπορεί να αρνηθεί.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή