Πολιτική
Τετάρτη, 02 Απριλίου 2014 14:20

Ισχυρισμοί Κασιδιάρη για ηχογραφημένο υλικό από συνομιλία με τον Π. Μπαλτάκο σχετικά με τις διώξεις της Χ.Α.

Στην ισχυρισμό ότι σε συνομιλία που είχε με τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο, ο τελευταίος παραδέχθηκε σωρεία παρεμβάσεων της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, προέβη, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Στον ισχυρισμό ότι σε συνομιλία που είχε με τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο, ο τελευταίος παραδέχθηκε σωρεία παρεμβάσεων της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, προέβη, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα και απομαγνητοφωνημένο διάλογο, που όπως είπε, τον έχει στείλει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Κασιδιάρης, ο κ. Μπαλτάκος φέρεται να έχει συνομιλήσει μαζί του και να παραδέχεται ότι υπήρξε παρέμβαση στην εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση, από τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Επίσης, φέρεται ο κ. Μπαλτάκος να δηλώνει στον κ. Κασιδιάρη ότι ο Πρωθυπουργός μόλις έμαθε ότι δεν προφυλακίστηκαν όλα τα στελέχη της Χρυσής Αυγής κάλεσε οργισμένος στο τηλέφωνο τους δύο υπουργούς.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ζήτησε να σταματήσει η διαδικασία και να διαλευκανθεί η καταγγελία, όμως ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης είπε ότι η Βουλή δεν είναι δικαστήριο και για το ζήτημα θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η ονομαστική ψηφοφορία για την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη, Ηλία Κασιδιάρη, Ελένης Ζαρούλια, Νίκου Κούζηλου και Δημήτρη Κουκούτση.

Υπέρ της άρσης ασυλίας ψηφίζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ. Παρών δήλωσε ότι θα ψηφίσει ο Βύρων Πολύδωρας, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος είπε πως εφόσον η Δικαιοσύνη του ζητά να διερευνήσει την υπόθεση, δεν μπορεί να αρνηθεί.

newsroom naftemporiki.gr