Συνήγορος του Πολίτη: Έχει γίνει παρέμβαση στο ΥΠΟΙΚ για το ακατάσχετο όριο

Τρίτη, 01 Απριλίου 2014 18:13
UPD:23:09
FOSPHOTOS/Konstantinos Tsakalidis

Η Συνήγορος του Πολίτη, Καλλιόπη Σπανού επεσήμανε ότι όλο και περισσότεροι πολίτες προσφεύγουν διαμαρτυρόμενοι για προβλήματα με τις ΔΟΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία. (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Παρέμβαση στον υπουργό Οικονομικών έχει κάνει ο Συνήγορος του Πολίτη για το ακατάσχετο όριο των τραπεζικών καταθέσεων, αποκάλυψε η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ακόμη η Συνήγορος χαρακτήρισε ως «προβληματικό» το ότι από το 2011 υπάρχει νόμος που καθιερώνει αντικειμενική ποινική ευθύνη για χρέη στο δημόσιο.

Η παρέμβαση για το ακατάσχετο έγινε προ 4 – 5 μηνών, καθώς αν μοναδικό εισόδημα είναι αυτό που προέρχεται από ενοίκιο, δεν εμπίπτει στις διατάξεις για το ακατάσχετο όριο. Ωστόσο δεν έγινε δεκτή η πρόταση του Συνηγόρου, με συνέπεια πολλοί πολίτες χωρίς σύνταξη, ασφαλιστικά επιδόματα, αλλά με μόνο ένα ενοίκιο να μην προστατεύονται.

Η Συνήγορος του Πολίτη επεσήμανε ότι όλο και περισσότεροι πολίτες προσφεύγουν διαμαρτυρόμενοι για προβλήματα με τις ΔΟΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Μάλιστα τόνισε ότι όσο γίνεται πιο αυστηρός ο τρόπος είσπραξης των οφειλών, τόσο περισσότερο  συρρικνώνονται δικαιώματα των πολιτών, ενώ οι Βοηθοί Συνήγοροι ανέφεραν ότι πλέον έχουν καταγγελίες για κατασχέσεις μικροποσών, κάτι που στο παρελθόν ήταν αδιανόητο.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή