Champions League: Τα...κοινά σημεία των προημιτελικών

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 15:42
UPD:15:44
EPA/LAURENT GILLIERON
A- A A+

Μνήμες του μεγάλου τελικού της Βαρκελόνης, το 1999, «ξύπνησαν» μετά την κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Champions League. 

Εκεί, όπου η ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον, σκόραρε δύο φορές στο 90΄ και στις καθυστερήσεις, με τους Τέντι Σέρινχαμ και Όλε Γκούναρ Σόλτσκιερ και πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του ποδοσφαίρου, επικρατώντας με 2-1 της Μπάγερν. Την χρονιά εκείνη οι «μπέμπηδες» είχαν πανηγυρίσει την κατάκτηση του «τρεμπλ».

Το 2009/2010 οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και πάλι στην φάση των «8», όπως και τη σεζόν 2000/2001. Και στις δύο περιπτώσεις οι «Βαυαροί» ήταν αυτοί που πανηγύρισαν εις βάρος των «κόκκινων διαβόλων».

Επανάληψη του περσινού ημιτελικού

Η φιναλίστ του τελικού του Γουέμπλεϊ της σεζόν 2012/2013, Ντόρτμουντ, θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης, στην επανάληψη του περσινού ημιτελικού. Έντεκα μήνες πριν οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί για πρώτη φορά στη Βεστφαλία, όπου οι Γερμανοί με ηγέτη το Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι  είχαν επικρατήσει με 4-1 των «μερένγκες» στον πρώτο ημιτελικό, με τον Πολωνό στράικερ να πετυχαίνει «καρέ». Στη ρεβάνς του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» η Ρεάλ έφτασε κοντά στη μεγάλη ανατροπή (2-0), αλλά δεν τα κατάφερε και το συγκρότημα του Γιούργκν Κλοπ πέρασε στον τελικό. Εκεί, όπου με το γκολ του Άριεν Ρόμπεν στο 89΄ η Μπάγερν πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου (2-1).

 Ισπανικός «εμφύλιος»

Οι δύο ομάδες που «κυνηγούν» τη Ρεάλ Μαδρίτης στη μάχη του τίτλου της πριμέρας ντιβιζιόν, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης θα «λύσουν τις διαφορές τους» στα προημιτελικά του Champions League. Οι δύο αντίπαλοι θα τεθούν αντιμέτωποι για πρώτη φορά στη διοργάνωση της UEFA. Στο πλαίσιο του πρωταθλήματος, το 0-0 είχε «σφραγίσει» τις προσπάθειες των μονομάχων.

 Μία φορά στο παρελθόν

Η πρωτοπόρος της Πρέμιερ Λιγκ, Τσέλσι, κληρώθηκε με την σχεδόν βέβαιη πρωταθλήτρια Γαλλίας (για δεύτερη διαδοχική σεζόν), Παρί Σεν Ζερμέν. Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί μία φορά στο παρελθόν, στην φάση των ομίλων της περιόδου 2004/2005. Οι Λονδρέζοι επιβλήθηκαν με 3-0 στο «Παρκ ντε Πρενς» του Παρισιού, ενώ στη ρεβάνς του «Στάμφορντ Μπριτζ» οι Γάλλοι είχαν αποσπάσει «λευκή» ισοπαλία (0-0). 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις