Αθώοι οι σχολικοί φύλακες που είχαν συλληφθεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014 18:46
UPD:18:48
Eurokinissi/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν ήταν για αντίσταση κατά της αρχής και διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Αθωώθηκαν από το Ε Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας οι 9 σχολικοί φύλακες που είχαν συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2013 μέσα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσαν για τη διαδικασία της διαθεσιμότητας,  ζητώντας ραντεβού με τον υπουργό κ. Μητσοτάκη.

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν ήταν για αντίσταση κατά της αρχής και διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την Εισαγγελέα, δεν έγινε σαφές ότι οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι απώθησαν τους αστυνομικούς, ούτε, όπως είπε, προέκυψε κάποια όχληση των εργαζομένων στο Υπουργείο.»

Κατά την απολογία τους, οι εννέα κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν, αποδίδοντας την αγανάκτησή τους «στο άδικο που τους έπνιγε».

 Όπως είπαν χαρακτηριστικά «5 μήνες σε διαθεσιμότητα και πλέον είμαστε απολυμένοι. Όλους τους μήνες ο κ. Μητσοτάκης ποτέ δε μας δέχθηκε..»

Ως μάρτυρας κατέθεσε η καθαρίστρια του υπουργείου η οποία όπως είπε «κάποια άτομα είχαν εισέλθει στο Υπουργείο  από τις 06.20 το πρωί, πριν αρχαΐσουν να εργάζονται οι υπηρεσίες. Ένας νεαρός αστυνομικός κάλεσε στον πανικό του τα ΜΑΤ. Όταν έφτασαν οι δυνάμεις ασφάλειας, άνοιξαν τα ρολά για να εισέλθουν οι αστυνομικοί, και τότε μπήκε μέσα στο Υπουργείο πολύς κόσμος.»

Μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σχολικών Φυλάκων Δημήτρης Μπάστας και ο Πρόεδρος της ΠΟΕ- ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, οι οποίοι επισήμαναν ότι οι κατηγορούμενοι δεν προέβαλαν καμία αντίσταση ούτε για να μπουν στο Υπουργείο αλλά ούτε κατά την σύλληψη.

Με το άκουσμα της αθωωτικής απόφασης, το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή