Αποκλιμάκωση στην Ουκρανία «βλέπει» ο Σταϊνμάγερ

Μηχανοκίνητο τάγμα πεζικού αποσύρει η Ρωσία από τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα
Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014 17:20
UPD:18:13
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

O υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ (δεξιά) με τον Πολωνό ομόλογό του.

A- A A+

Η μείωση του αριθμού των Ρώσων στρατιωτών οι οποίοι είχαν αναπτυχθεί τις τελευταίες εβδομάδες στα σύνορα με την Ουκρανία είναι ένα μικρό δείγμα ότι η αντιπαράθεση γύρω από την Κριμαία υποχωρεί, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

«Ελπίζω ότι έχουμε ξεπεράσει πλέον την χειρότερη κλιμάκωση», τόνισε ο κ. Σταϊνμάγερ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τους ομολόγους του της Γαλλίας και της Πολωνίας, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Ευρώπη πρέπει να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν άλλα τμήματα της Ουκρανίας τα οποία θα προσαρτηθούν στη Ρωσία και ότι από εδώ και στο εξής δεν θα υφίσταται μόνον η απειλή νέων κυρώσεων προς τη Ρωσία, αλλά και συνεχείς προσπάθειες για διάλογο.

Οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών ακολούθησαν ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία αναφερόταν ότι ο αριθμός των Ρώσων στρατιωτών στα σύνορα με την Ουκρανία μειώνεται σταδιακά.

Η Ουκρανία πάντως διευκρινίζει ότι πιθανόν να πρόκειται για ανακύκλωση δυνάμεων και όχι για απόσυρση.

Αποσύρει μηχανοκίνητο τάγμα πεζικού η Ρωσία

Η Ρωσία αποσύρει μηχανοκίνητο τάγμα πεζικού από την περιοχή των συνόρων της με την Ουκρανία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων της χώρας.

EURONEWS

Δεν υπήρξε ωστόσο αναφορά σε συνολική απόσυρση στρατευμάτων.

Την απόσυρση ως όρο για την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή είχε θέσει μεταξύ άλλων στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ την Κυριακή ο Αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή