Τένις: Κυρίαρχος στο Μαϊάμι ο Τζόκοβιτς

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014 13:00
UPD:13:47
USA Today Sports/Geoff Burke

Για τον «Νόλε» αυτό ήταν το δεύτερο τρόπαιο από την αρχή της χρονιάς.

A- A A+

Στους 43 τίτλους στην καριέρα του έφτασε πια ο περίφημος Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος κατάκτησε για τέταρτη φορά το τουρνουά της σειράς Masters 1000 στο Μαϊάμι, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στον Ισπανό επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, Ράφαελ Ναδάλ, του οποίου επικράτησε εύκολα με 2-0 (6-3, 6-3). 

Ενδεικτικό της άνεσης με την οποία το «νούμερο 2» στον κόσμο έφτασε στη νίκη και τον τίτλο είναι το γεγονός ότι ο αγώνας διήρκεσε μόλις μία ώρα και 24 λεπτά. Για τον «Νόλε» αυτό ήταν το δεύτερο τρόπαιο από την αρχή της χρονιάς, καθώς προηγήθηκε η κατάκτηση του Indian Wells κα η ισοφάριση του ρεκόρ που κατείχε ο  Ρότζερ Φέντερερ, ο μοναδικός που είχε κερδίσει δύο φορές, την ίδια χρονιά, και τα δύο αμερικανικά Masters.

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η τρίτη συνεχής νίκη του «Τζόκερ» απέναντι στο μεγάλο αντίπαλό του. Μια επιτυχία που χρειαζόταν ο Τζόκοβιτς, αφού η σεζόν βρίσκεται στο ξεκίνημά της κι εκείνος χρειάζεται την καλύτερη δυνατή ψυχολογία ενόψει των σπουδαίων Grand Slam που επίκεινται και μέσω των οποίων ελπίζει σε επανάκτηση της κορυφής.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις