Αθλητικά
Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014 13:00

Τένις: Κυρίαρχος στο Μαϊάμι ο Τζόκοβιτς

Στος 43 τίτλους στην καριέρα το έφτασαε πια ο πριφημς Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος κατάκτησε για τέταρτη φορά το τουρνουά Masters 1000 στο Μαϊάμι, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στον Ισπανό επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, Ράφαελ Ναδάλ, του οποίου επικάτησε εύκολα με 2-0 (6-3, 6-3). 

 

Στους 43 τίτλους στην καριέρα του έφτασε πια ο περίφημος Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος κατάκτησε για τέταρτη φορά το τουρνουά της σειράς Masters 1000 στο Μαϊάμι, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στον Ισπανό επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, Ράφαελ Ναδάλ, του οποίου επικράτησε εύκολα με 2-0 (6-3, 6-3). 

Ενδεικτικό της άνεσης με την οποία το «νούμερο 2» στον κόσμο έφτασε στη νίκη και τον τίτλο είναι το γεγονός ότι ο αγώνας διήρκεσε μόλις μία ώρα και 24 λεπτά. Για τον «Νόλε» αυτό ήταν το δεύτερο τρόπαιο από την αρχή της χρονιάς, καθώς προηγήθηκε η κατάκτηση του Indian Wells κα η ισοφάριση του ρεκόρ που κατείχε ο  Ρότζερ Φέντερερ, ο μοναδικός που είχε κερδίσει δύο φορές, την ίδια χρονιά, και τα δύο αμερικανικά Masters.

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η τρίτη συνεχής νίκη του «Τζόκερ» απέναντι στο μεγάλο αντίπαλό του. Μια επιτυχία που χρειαζόταν ο Τζόκοβιτς, αφού η σεζόν βρίσκεται στο ξεκίνημά της κι εκείνος χρειάζεται την καλύτερη δυνατή ψυχολογία ενόψει των σπουδαίων Grand Slam που επίκεινται και μέσω των οποίων ελπίζει σε επανάκτηση της κορυφής.