Βουλή: Σε εξέλιξη η ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου

Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014 23:50
UPD:31/03/2014 00:30
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Με εντάσεις ολοκληρώθηκε στις 11:48 η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου και με τον υπουργό Ανάπτυξης να προχωρά σε νομοτεχνικές αλλαγές για το γάλα, την παιδεία και την Υγεία.

Είχε προηγηθεί η σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ , της  κυβέρνησης και του προέδρου της Βουλής Β. Μεϊμαράκη με αφορμή τις προτάσεις μομφής που κατέθεσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας αρχικά  κατά του Γ.Στουρνάρα και στη συνέχεια κατά του Β.Μεϊμαράκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη συζήτηση και επέστρεψε λίγο πριν την ονομαστική ψηφοφορία.

Μέχρι και τέλος της συζήτησης υπήρχαν αντιδράσεις και κόντρες μεταξύ βουλευτών της αντιπολίτευσης και των υπουργών της κυβέρνησης.

Η ΑΥΓΗ

Η τελευταία αντιπαράθεση προέκυψε με αφορμή την «βροχή» τροπολογιών της τελευταίας στιγμής από υπουργούς.

Μέσα σε περίπου 30 λεπτά κατέθεσαν πολλές σελίδες και δεκάδες ρυθμίσεις οι Υπουργοί Οικονομικών, Υγείας, Δικαιοσύνης, Εργασίας για τις επικουρικές συντάξεις και Περιβάλλοντος για τα φωτοβολταϊκά. Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε ότι οι αλλαγές είναι γραμμένες πάνω σε χαρτιά τα οποία στην πίσω σελίδα έχουν σημειώσεις για το τι πρέπει να απαντούν οι Υπουργοί στον ΣΥΡΙΖΑ!

NAFTEMPORIKI.GR

Ο ΣΥΡΙΖΑ διά του Παναγιώτη Λαφαζάνη προειδοποίησε ότι θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, ενώ αντέδρασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ. Ζήτησαν την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής σημειώνοντας ότι δεν μπορεί σε κατεπείγον νομοσχέδιο να υπάρχουν τροπολογίες που είπε ότι η κυβέρνηση έχει δικαίωμα να αποδέχεται τροπολογίες.

Η ΑΥΓΗ

Η συζήτηση εστιάσθηκε στην βουλευτική τροπολογία Βορίδη – Καράμπελα για την υγεία, η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Κρεστένων Ηλείας και συγχώνευση νοσοκομείων στην Αχαΐα. Τελικά ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι αποσύρει αυτές τις δύο διατάξεις, αλλά όχι το σύνολο της τροπολογίας.

Ο Π. Λαφαζάνης κατήγγειλε ακόμη ότι με ρύθμιση του υπουργού Ανάπτυξης θα μπορούν απόφοιτοι κολλεγίων να ασκούν το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού, του αρχιτέκτονα και του τοπογράφου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΈΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΈΣ

Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί από την Ολομέλεια της Βουλής, μετά τη μη αποδοχή από το προεδρείο της πρότασης δυσπιστίας προς τον Γιάννη Στουρνάρα.

Είχε προηγηθεί η σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ της  κυβέρνησης και του προέδρου της Βουλής με αφορμή τις προτάσεις μομφής που κατέθεσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας αρχικά  κατά του Γ.Στουρνάρα και στη συνέχεια κατά του Β.Μεϊμαράκη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή