LIVE: Συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο

Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014 17:00
Updated:31/03/2014 00:29
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η καταψήφιση του Γιώργου Παπανδρέου στο άρθρο 2 για τις τράπεζες σημάδεψε την ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με την οποία εγκρίθηκε το πολυνομοσχέδιο.

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις μέσα και έξω από τη Βουλή.

00:29Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Διεγράφη από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας ο Νικήτας Κακλαμάνης

Διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο Βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης μετά την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο και την διαφοροποίησή του. Το τηλεοπτικό στιγμιότυπο έδειξε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να κάθεται στο έδρανο του Αντιπροέδρου της Βουλής και να συντάσσει την επιστολή διαγραφής.

00:27Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Διεγράφη από την Κ.Ο. της Ν.Δ. ο Νικήτας Κακλαμάνης

00:25Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Πέρασε το πολυνομοσχέδιο

Η καταψήφιση του Γιώργου Παπανδρέου στο άρθρο 2 για τις τράπεζες σημάδεψε την ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με την οποία εγκρίθηκε το πολυνομοσχέδιο. Διαφοροποίθηκαν από την στάση της ΔΗΜΑΡ οι Γρηγόρης Ψαριανός και Βασίλης Οικονόμου.

Η ονομαστική αφορούσε το άρθρο 1 που μεταξύ άλλων αφορά την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ, το γάλα, τα φαρμακεία, τα φωτοβολταϊκά και την «διανομή» του κοινωνικού μερίσματος των 450 εκατ. ευρώ, αλλά και το άρθρο 2 για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 290 Βουλευτές. Υπέρ ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ.
Το άρθρο 1 ψηφίσθηκε με 152 υπέρ, όχι 135, παρών 1.
Το άρθρο 2 με 151 υπέρ, όχι 136 παρών 1.
Ο Γ. Παπανδρέου καταψήφισε το άρθρο 2, ενώ ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε παρών. Ο Βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε παρών στο άρθρο 1. Από την ψηφοφορία απουσίασαν οι Γρ. Ψαριανός και Β. Οικονόμου της ΔΗΜΑΡ. Απουσίασαν ακόμη οι Ανδρέας Ψυχάρης (ΝΔ) και Άντζελα Γκερέκου (ΠΑΣΟΚ), που έστειλαν επιστολές ότι θα ψήφιζαν υπέρ, αλλά αυτές δεν προσμετρούνται.
 

00:19Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου καταψήφισε το άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου που αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κατά την ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίθετα ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι υπερψηφίζει το άρθρο ένα του νομοσχεδίου που αφορά το κοινωνικό μέρισμα και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ με τα προαπαιτούμενα της Τρόικα.

00:16Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία

00:05Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

«Ναι» ψήφισε ο Μιχάλης Κασσής.

00:02Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων 1 και 2 του πολυνομοσχεδίου.

«Παρών» στο άρθρο 1 δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ «παρών» στο άρθρο 2 δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης.

Το άρθρο 1 περιλαμβάνει την λεγόμενη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και το 2 τις διατάξεις για το ΤΧΣ.

23:56Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Σε εξέλιξη η ψηφοφορία

23:51Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Αντιπαράθεση υπάρχει στη Βουλή με αφορμή την «βροχή» τροπολογιών της τελευταίας στιγμής από Υπουργούς. Μέσα σε περίπου 30 λεπτά κατέθεσαν πολλές σελίδες και δεκάδες ρυθμίσεις οι Υπουργοί Οικονομικών, Υγείας, Δικαιοσύνης, Εργασίας για τις επικουρικές συντάξεις και Περιβάλλοντος για τα φωτοβολταϊκά. Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε ότι οι αλλαγές είναι γραμμένες πάνω σε χαρτιά τα οποία στην πίσω σελίδα έχουν σημειώσεις για το τι πρέπει να απαντούν οι Υπουργοί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διά του Παναγιώτη Λαφαζάνη προειδοποίησε ότι θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, ενώ αντέδρασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ. Ζήτησαν την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής σημειώνοντας ότι δεν μπορεί σε κατεπείγον νομοσχέδιο να υπάρχουν τροπολογίες που είπε ότι η κυβέρνηση έχει δικαίωμα να αποδέχεται τροπολογίες.

23:44Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Να στηρίξουν τη διάταξη για το γάλο όπως αυτή διαμορφώθηκε τελικά μετά από τις τελικές βελτιώσεις που ανακοινώθηκαν απόψε, ζήτησε από τους βουλευτές ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης. Ο υπουργός που ανέβηκε στο βήμα λίγη ώρα αφότου, ο κ. Χατζηδάκης κατέθεσε στην Ολομέλεια τις βελτιωτικές τροποποιήσεις, ανέφερε ότι η βελτίωση που έγινε συνιστά τη χρυσή τομή, είναι μια λύση που στηρίζει το γάλα, προστατεύει τον παραγωγό, κρατά την αγορά ανοιχτή, προστατεύει τον καταναλωτή και του δίνει δυνατότητες επιλογής.

23:43Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλά για τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η ΑΥΓΗ
23:27Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Η ομιλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιου Τσαυτάρη στη συζήτηση για το Πολυνομοσχέδιο.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
23:10Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

O YΠΑΝ Κωστής Χατζηδάκης (Α) και ο ΥΠΟΙΚ Γιάννης Στουρνάρας (Δ), στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
23:00Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

22:55Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Άνοιξε ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα.

22:54Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

 Νομοτεχνικές βελτιώσεις ανακοίνωσαν οι Υπουργοί Ανάπτυξης, Οικονομικών και Παιδείας. Η σημαντικότερη από αυτές αφορά το γάλα. 

NAFTEMPORIKI.GR
22:50Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

«Φρέσκο» γάλα επτά ημερών

Νομοτεχνικές βελτιώσεις ανακοίνωσαν οι υπουργοί Ανάπτυξης, Οικονομικών και Παιδείας. Η σημαντικότερη από αυτές αφορά το γάλα. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ορίζεται ότι το παστεριωμένο γάλα έχει διάρκεια συντήρησης 7 ημερών με ευθύνη παρασκευαστή και υπόκειται στους ελέγχους των αρμοδίων φορέων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ακόμη ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι:

  • διατυπώνεται αναλυτικότερα ο ορισμός των λογοτεχνικών βιβλίων
  • καταργείται το ερωτηματολόγιο που θα έπρεπε να καταθέσει ο διακινητής τσιμέντου
  • καταργείται εντελώς η καταχώρηση απορρυπαντικών, ακόμη και η ηλεκτρονική
  • αίρεται ο περιορισμός των εταιρειών να μην αυξάνουν την τιμή του προϊόντος επί δίμηνο εφόσον θέλουν να κάνουν προωθητικές ενέργειες
  • εισάγεται ρύθμιση για τις καθυστερήσεις πληρωμών ώστε να μπορεί να υπάρχει κάλυψη πέραν των συνόρων.

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι κάνει δεκτή την τροπολογία 1322 των Βουλευτών της ΝΔ Μάκη Βορίδη και Γιάννη Καράμπελα, η οποία αφορά αλλαγές και διαθεσιμότητες στην Υγεία.

Συγκεκριμένα τίθενται σε δια

22:48Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ο Κ. Χατζηδάκης

EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
22:40Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

K. Xατζηδάκης: Με νoμοτεχνική βελτίωση ορίζεται ότι το παστεριωμένο γάλα έχει διάρκεια συντήρησης μέχρι επτά ημερών. 

22:34Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Τη θέση ότι «η απόρριψη πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης δεν εμποδίζει την υποβολή πρότασης δυσπιστίας κατά μέλους της πριν την πάροδο εξαμήνου και πάντως μόνη αρμόδια να τη συζητήσει και στη συνέχεια να την απορρίψει είναι η Ολομέλεια της Βουλής, εφόσον η πρόταση φέρει τις υπογραφές τουλάχιστον του ενός έκτου του συνόλου των βουλευτών» διατυπώνει ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Κώστας Χρυσόγονος με αφορμή την αποψινή συζήτηση στη βουλή σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

22:24Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ανοιξαν οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα

22:23Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

«Γιατί ψηφίζω τον νόμο αυτό; Για τον ίδιο λόγο που ψήφισα όλους τους προηγούμενους νόμους καταδικάζοντας βεβαίως τις διαδικασίες που ευτελίζουν το Κοινοβούλιο» δήλωσε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης.

Ο κος Κακλαμάνης θεώρησε θετικό το ότι επιστρέφεται τμήμα του πλεονάσματος για την κάλυψη των ανασφάλιστων και την ανακούφιση των ενστόλων, και τάχθηκε κατά της πόλωσης, την οποία κατά τη γνώμη του συνυπηρετούν, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

22:16Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

FOSPHOTOS
21:57Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλά στους διαδηλωτές που συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ κατά του πολυνομοσχεδίου.

Μετά τη σημερινή εξέλιξη, ο υπουργός των Οικονομικών δεν υφίσταται, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στους διαδηλωτές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗ
21:54Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Νομοτεχνικές αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο

Νομοτεχνικές αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο προανήγγειλε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στη Βουλή. Εκτιμάται ότι σ’ αυτές μπορεί να συμπεριληφθούν οι ρυθμίσεις για το γάλα που έχουν συμφωνηθεί από χθες ανάμεσα σε κυβέρνηση, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ο Υπουργός στην παρέμβασή του επιτέθηκε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «κινείται στο χώρο του πολιτικού σουρεαλισμού». «Έχουμε μία αντιπολίτευση που είναι διατεθειμένη να πληρώνει ακριβότερα τα προϊόντα. Μπορεί εσείς, κύριοι της αντιπολίτευσης, να είστε κουβαρντάδες, όμως οι Έλληνες πολίτες δεν είναι κουβαρντάδες για να πληρώνουν ακριβότερα», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε μία αντιπολίτευση που θεωρεί ότι μπορούμε να έχουμε επενδύσεις χωρίς επενδυτές και να υπηρετούμε τους καταναλωτές παρέχοντας υψηλότερες τιμές», πρόσθεσε.
 

21:39Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Αποχώρησε το ΠΑΜΕ από την Πλατεία Συντάγματος 

21:36Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Η ομιλία του Φ. Κουβέλη

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
21:29Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Η ομιλία του Γ. Στουρνάρα στη Βουλή.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
21:28Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Την Δευτέρα η συζήτηση της πρότασης μομφής εναντίον του προέδρου της Βουλής

Την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Αυτό πρότεινε η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής διαμαρτυρόμενος για τους χειρισμούς του Προέδρου της Βουλής κατά την κατάθεση πρότασής του εναντίον του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, καθώς έθεσε στην Ολομέλεια το ερώτημα αν είναι παραδεκτή η κατάθεση της πρότασης.

 

21:24Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Η ομιλία της προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο.

902portal
21:09Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Γ. Στουρνάρας: Ο κ. Τσίπρας δεν ξέρει να χάνει

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, και προσωπικά στον Πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο.

Τον κατηγόρησε για «προσπάθεια δημιουργίας κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος» και πρόσθεσε: «ο κ. Τσίπρας δεν ξέρει να χάνει. Επιδιώκει να υπονομεύσει την προσπάθεια εξόδου από την κρίση με απειλές και εκβιασμούς».

Απαντώντας ο υπουργός στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε εναντίον του ο ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε γιατί έγινε αυτή η ενέργεια: «με έπιασε με τη γίδα στην πλάτη; Όχι. Παίρνω επίδομα για την ενήλικα κόρη μου από την πρόνοια; Όχι. Έκανε πρόταση μομφής επειδή στο νομοσχέδιο υπάρχουν άρθρα που δεν του αρέσουν. Γιατί το έκανε; Από κουτοπονηριά. Επειδή μεθαύριο στο Eurogroup θα συζητηθεί το χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση της δόσης. Θέλει per mare per terra αυτό να μη γίνει. Ε, δεν θα του κάνουμε το χατίρι».

«Ζούμε σε άλλους κόσμους. Είναι στον κόσμο του ψέματος και είμαστε στον κόσμο της αλήθειας. Μιλά για μονομερή διαγραφή του χρέους ως να μην γνωρίζει τι σημαίνει αυτό», υπογράμμισε ο Γ. Στουρνάρας και σημείωσε: «δεν έχω μάθει να κάνω πολιτική ούτε με απειλές ούτε με εκβιασμού

20:48Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Φ. Κουβέλης: Καταψηφίζουμε το πολυνομοσχέδιο

H όποια διευθέτηση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να τίθεται υπό την έγκριση της Βουλής με την παρουσίαση όλων των δεδομένων, πρότεινε στη Βουλή ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι το κόμμα του καταψηφίζει το πολυνομοσχέδιο.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε «αλλαγή του τρόπου  διαχείρισης του τραπεζικού ζητήματος» και να τεθεί ως «δεσμευτικός στόχος» τα συνολικά διαχρονικά έσοδα από τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών των τραπεζών , που κατέχει το ελληνικό δημόσιο, μέσω του Ταμείου  Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, να καλύπτουν το κόστος της επένδυσης που έχει κάνει στηρίζοντας τις τράπεζες.

20:44Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

naftemporiki.gr
20:38Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Η δήλωση του Δ. Κουτσούμπα.

902portal
20:36Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Δ. Κουτσούμπας: Σικέ αντιπαράθεση

Για σικέ αντιπαράθεση που αφορούν επιμέρους θέματα έκανε λόγο από την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας αναφερόμενος στις αντιδράσεις που έχουν προκύψει στη Βουλή με αφορμή τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου. «Όσο θα μεγαλώνει η σύγκλιση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ , σε ουσιαστικά και στρατηγικά ζητήματα που αφορούν την ίδια τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, που αφορούν τα διαπιστευτήρια προς τον ΣΕΒ, το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια, τόσο θα δυναμώνει και μέσα στη βουλή η σικέ αντιπαράθεση, για επιμέρους διαδικαστικά ζητήματα, θα μεγαλώνουν οι «κοκορομαχίες» είπε.

 

20:29Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτη φορά στην Ιστορία πρωθυπουργός αρνείται συστηματικά να εμφανιστεί στη Bουλή

«Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία που πρωθυπουργός αρνείται τόσο συστηματικά να εμφανιστεί στη Bουλή. Σήμερα ξεπέρασε τα όρια ο διαρκώς κρυπτόμενος κ. Σαμαράς. Όχι μόνο αρνήθηκε να καλύψει τον απαξιωμένο πλέον υπουργό Oικονομικών, αλλά απαξίωσε εκκωφαντικά και τον υπουργό Eπικρατείας κ. Σταμάτη.

Η πραγματικά πικρή γεύση για τον κ. Σαμαρά θα αφορά τις επερχόμενες εκλογές και όχι τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες που αποστρέφεται και προσπαθεί να παρακάμψει». 

 

20:16Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

NAFTEMPORIKI.GR
20:14Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλά στους διαδηλωτές που συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ εναντίον του πολυνομοσχεδίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗ
20:10Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Κατατέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Βουλής Ε. Μεϊμαράκη. Η πρόταση θα πρέπει να συζητηθεί σε μια από τις δύο επόμενες συνεδριάσεις της Βουλής στην οποία ασκείται κοινοβουλευτικός έλεγχος, δηλαδή είτε αύριο Δευτέρα είτε Παρασκευή.

20:07Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

NAFTEMPORIKI.GR
20:03Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Έκλεισε το μετρό Συντάγματος

19:51Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Η αποχώρηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και βουλευτών του κόμματος από τη Βουλή μετά την απόφαση του Προέδρου Βαγγέλη Μεϊμαράκη να θέσει υπό την κρίση της Βουλής το ζήτημα αν είναι παραδεκτή η πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών.

naftemporiki.gr
19:41Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

FOSPHOTOS
19:41Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

FOSPHOTOS
19:41Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

FOSPHOTOS
19:35Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την Ολομέλεια της Βουλής μετά την απόφαση του Προέδρου Βαγγέλη Μεϊμαράκη να θέσει υπό την κρίση της Βουλής το ζήτημα αν είναι παραδεκτή η πρόταση δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών. Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθει κατά την ονομαστική ψηφοφορία που έχει ζητήσει.

Η ΑΥΓΗ
19:35Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

19:32Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από την συζήτηση για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.NAFTEMPORIKI.GR
19:26Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Να αποσυρθούν διατάξεις στο υπό ψήφιση ν/σ ζητούν οι δικηγόροι

Να αποσύρει διατάξεις από το υπό ψήφιση Νομοσχέδιο για τις οποίες οι δικηγόροι έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, ζητεί από τον Υπουργό Δικαιοσύνης η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους.

Σε ανακοίνωσή της, η Ολομέλεια ζητεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης να αποσύρει τις διατάξεις που αφορούν στην αποζημίωση των εμμίσθων δικηγόρων του ιδιωτικού τομέα και εκείνες που επιτρέπουν την είσοδο και άλλων επαγγελματιών (έκτος των δικηγόρων) στο θεσμό της διαμεσολάβησης. Η  Ολομέλεια επιφυλάχθηκε να επανακαθορίσει την στάση του δικηγορικού σώματος απέναντι στο θεσμό της διαμεσολάβησης.

19:23Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Δριμεία επίθεση Αντώνη Σαμαρά κατά ΣΥΡΙΖΑ

«Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία, που η Αξιωματική Αντιπολίτευση ευθέως υπονομεύει την αξιοπιστία της Χώρας, την υπόστασή της, και τον ιερό Θεσμό του Κοινοβουλίου.

Δεν της πέρασε. Μένει όμως η πικρή γεύση, ένα ελληνικό κόμμα να είναι με τόσο φανατισμό εναντίον των συμφερόντων της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού».

19:14Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

NAFTEMPORIKI.GR
19:13Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Αποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ από την συζήτηση για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

19:12Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Αλ. Τσίπρας: Αυτή τη στιγμή διεξάγεται ένα πραξικόπημα μια δημοκρατική εκτροπή, για να μη συζητηθεί η ουσία του πολυνομοσχεδίου. Ως εκ τούτου δεν την αναγνωρίζουμε και δεν την νομιμοποιούμε.

 

19:08Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Η συζήτηση θεωρείται περαιωμένη ανακοίνωσε ο Β. Μεϊμαράκης

19:06Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Β. Μεϊμαράκης: Όσον αφορά στο  Άρθρο 150 η πρόταση πρέπει να είναι γραπτή και να συζητηθεί σε ημέρα που δεν υπάρχει ψήφιση νομοσχεδίου, άρα η συζήτηση για την πρόταση μομφής εναντίον του προεδρείου της Βουλής δεν μπορεί να γίνει σήμερα

 

19:01Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Αλ. Τσίπρας: Καταθέτουμε πρόταση μομφής εναντίον του προέδρου της Βουλής

19:01Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Υπέρ της πρότασης δυσπιστίας κατά του Γ. Στουρνάρα τάχθηκε ο Κοινοβουλευτκός Εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
19:01Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Η κρίση σας δεν είναι δίκαιη είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Βουλής Β. Μεϊμαράκη ο οποίος δήλωσε νωρίτερα ότι η πρόταση μομφής πρέπει να απορριφθεί

19:01Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με την πρόταση δυσπιστίας κατά του Γ. Στουρνάρα.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
19:00Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Υπέρ της πρότασης δυσπιστίας κατά του Γ. Στουρνάρα τάχθηκε η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
1 2