Α. Τσαυτάρης: Χρυσή τομή οι αλλαγές για το γάλα

Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014 23:47
UPD:23:50
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης.

A- A A+

Η βελτίωση που έγινε για το γάλα συνιστά τη χρυσή τομή, είναι μια λύση που προστατεύει τον παραγωγό, κρατά την αγορά ανοιχτή, προστατεύει τον καταναλωτή και του δίνει δυνατότητες επιλογής, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, έπειτα από την αλλαγή που ανακοίνωσε ο κ. Χατζηδάκης σύμφωνα με την οποία το  παστεριωμένο γάλα  έχει διάρκεια συντήρησης 7 ημερών.

Ο κ. Τσαυτάρης κάλεσε τους βουλευτές να στηρίξουν τη διάταξη για το γάλα όπως αυτή διαμορφώθηκε τελικά.

«Χαίρομαι που η κυβέρνηση και οι βουλευτές της συμπολίτευσης επέδειξαν νηφαλιότητα, σύνεση και ευθύνη και ζητώ από όλους σας να υποστηρίξετε τη διάταξη», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τόνισε ότι με τη διάταξη προσδιορίζεται για πρώτη φορά με ακρίβεια και σαφήνεια τι είναι το παστεριωμένο γάλα που νοείται ως το γάλα το οποίο έχει παστεριωθεί-επεξεργαστεί σε υψηλή θερμοκρασία ή σε χαμηλή θερμοκρασία ή σε διαδικασία παστερίωσης που χρησιμοποιεί διαφορετικές συνθήκες για την επίτευξη ισοδύναμου αποτελέσματος.

Ορίζεται, είπε, για πρώτη φορά πως είναι το γάλα ημέρας, ορίζεται για πρώτη φορά με σαφήνεια ποιο είναι το γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας και διαφοροποιείται σαφώς από το παστεριωμένο γάλα.

Αναφερόμενος στην έκταση που δόθηκε στο ζήτημα του γάλακτος είπε ότι αδίκησε τα σημαντικά στοιχεία του νομοσχεδίου, «όμως ουδέν κακόν αμιγές καλού, γιατί έστω κι έτσι η Βουλή συζήτησε για την κτηνοτροφία.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Πρέπει να ενισχύσουμε την ελληνική γεωργία και την παραγωγική διαδικασία, έχουμε χρέος να το κάνουμε αυτό. Το νέο μοντέλο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μας έχει ανάγκη της στήριξης του πρωτογενούς τομέα όσο και της μεταποίησης και των υπηρεσιών. Πρώτα και κύρια επιτάσσει να αναδείξουμε τον πρωτογενή τομέα. Τον ιδρώτα του Έλληνα αγρότη και του κτηνοτρόφου», κατέληξε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή