Νομοτεχνικές αλλαγές για γάλα, βιβλία, παιδεία, υγεία

Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014 22:50
UPD:23:21
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ορίζεται ότι το παστεριωμένο γάλα έχει διάρκεια συντήρησης 7 ημερών.

A- A A+

Νομοτεχνικές βελτιώσεις ανακοίνωσαν οι υπουργοί Ανάπτυξης, Οικονομικών και Παιδείας. Η σημαντικότερη από αυτές αφορά το γάλα. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ορίζεται ότι το παστεριωμένο γάλα έχει διάρκεια συντήρησης 7 ημερών με ευθύνη παρασκευαστή και υπόκειται στους ελέγχους των αρμοδίων φορέων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ακόμη ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι:

  • διατυπώνεται αναλυτικότερα ο ορισμός των λογοτεχνικών βιβλίων
  • μείωση σε τρεις (και όχι «τουλάχιστον τρεις») των τουριστικών περιοχών στις οποίες θα εφαρμοστεί πιλοτικά η κυριακάτικη εργασία για 52 Κυριακές το χρόνο,
  • καταργείται το ερωτηματολόγιο που θα έπρεπε να καταθέσει ο διακινητής τσιμέντου προκειμένου να μην το αποθηκεύσει σε κέντρο διανομής (αντικαθίσταται με υπεύθυνη δήλωση)
  • καταργείται εντελώς η καταχώρηση απορρυπαντικών, ακόμη και η ηλεκτρονική
  • αίρεται ο περιορισμός των εταιρειών να μην αυξάνουν την τιμή του προϊόντος επί δίμηνο εφόσον θέλουν να κάνουν προωθητικές ενέργειες
  • εισάγεται ρύθμιση για τις καθυστερήσεις πληρωμών ώστε να μπορεί να υπάρχει κάλυψη πέραν των συνόρων.

NAFTEMPORIKI.GR
Αλλαγές στην Υγεία

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι κάνει δεκτή την τροπολογία 1322 των Βουλευτών της ΝΔ Μάκη Βορίδη και Γιάννη Καράμπελα, η οποία αφορά αλλαγές και διαθεσιμότητες στην Υγεία.

Η ΑΥΓΗ

Συγκεκριμένα τίθενται σε διαθεσιμότητα ιατροί και οδοντίατροι του ΙΚΑ που είχαν πάει στο ΕΣΥ και ότι θα συσταθούν θέσεις μετά από ένα μήνα.

Επίσης ο Γ. Στουρνάρας ανακοίνωσε τις ρυθμίσεις του υπουργού Παιδείας που αφορούν την άσκηση επαγγέλματος μηχανικού, αρχιτέκτονα και τοπογράφου. Τέλος ανέγνωσε σειρά νομοτεχνικών αλλαγών.

newsroom naftemporiki.gr

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή