Αιματηρή βομβιστική επίθεση στον Λίβανο

Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014 19:56
UPD:20:09
REUTERS/STRINGER

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί ακόμη τραυματίσθηκαν όταν βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν παγιδευμένο το αυτοκίνητο που οδηγούσε σε σημείο ελέγχου σε περιοχή του Λιβάνου στα σύνορα με τη Συρία.

«Ένας καμικάζι πυροδότησε το όχημα που οδηγούσε σε οδόφραγμα του λιβανικού στρατού στο Ακαμπετ αλ-Ζουρντ, στα περίχωρα της παραμεθόριας πόλης Αρσαλ», δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με το Reuters.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις.

Η περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση πλήττεται από βίαια επεισόδια τα οποία έχουν σχέση με την κρίση στη γειτονική Συρία.

Σημειώνεται ότι στην πόλη Αρσαλ φιλοξενούνται χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες. Ωστόσο στην περιοχή διαμένουν και Σύροι αντάρτες αλλά και Λιβανέζοι σύμμαχοί τους.

Λιβανέζοι σουνίτες ένοπλοι κατηγορούν το στρατό το Λιβάνου ότι συνεργάζεται με τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Ασάντ καθώς και με τη σιίτικη οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ για να καταστείλουν την εξέγερση των σουνιτών ανταρτών στη Συρία.

Η επίθεση έγινε λίγες ώρες μετά την ομιλία του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασλά Νασράλα, ο οποίος δήλωσε ότι προστατεύει τον Λίβανο με το να πολεμά στη Συρία εναντίον των ενόπλων σουνιτών.

Επίσης την Πέμπτη οι δυνάμεις ασφαλείας του Λιβάνου σκότωσαν ένα φερόμενο κατασκευαστή βομβών έπειτα από επίθεση που πραγματοποίησαν στην οικία στο Αρσάλ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή