Συρία: Πόλη στα σύνορα με την Τουρκία κατέλαβαν ισλαμιστές αντάρτες

Στην επαρχία της Λαττάκειας
Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014 14:40
UPD:14:44
REUTERS/KHALIL ASHAWI

Μαχητές από σειρά οργανώσεων της ένοπλης αντιπολίτευσης κατέλαβαν την κατά κύριο λόγο αρμένικη χριστιανική πόλη Κασάμπ την Κυριακή (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Σκληροπυρηνικοί ισλαμιστές αντάρτες έθεσαν υπό τον έλεγχό τους μικρή πόλη της βορειοδυτικής Συρίας κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, σε τμήμα της επιχείρησής τους στην επαρχία της Λαττάκειας, η οποία αποτελεί προπύργιο των αλαουϊτών και του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Μαχητές από σειρά οργανώσεων της ένοπλης αντιπολίτευσης κατέλαβαν την κατά κύριο λόγο αρμένικη χριστιανική πόλη Κασάμπ την Κυριακή.

Οι αντάρτες, συμπεριλαμβανομένων μαχητών του παρακλαδιού της Αλ Κάιντα στη Συρία Μετώπου Αλ Νούσρα, κατέλαβαν επίσης και τοπικό συνοριακό πέρασμα προς την Τουρκία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.

Πρόκειται για μικρά κέρδη από εδαφική άποψη, ωστόσο αποτελούν μια «ανάσα» για τη συριακή αντιπολίτευση, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες είχε υποστεί απανωτές ήττες, ιδιαίτερα κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Λίβανο, από συντονισμένες επιθέσεις του συριακού στρατού και ανδρών της λιβανικής σιιτικής Χεζμπολάχ, οι οποίοι μάχονται στο πλευρό του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή