Αγωνία για το γάλα μέχρι την ύστατη ώρα

Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014 12:02
UPD:15:45
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας

Χρειάστηκε η παρέμβαση του Πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου για να πειστεί ο κ. Τσαυτάρης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Μέχρι αργά χθες το βράδυ συνεχιζονταν οι αντιδράσεις για το γάλα μετά την  άρνηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιου Τσαυτάρη  να υπογράψει το τελικό κείμενο λόγω διαφωνιών του με την τελική διατύπωση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκε η παρέμβαση του Πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου για να πειστεί ο κ. Τσαυτάρης, και μετά από παρέμβαση στο κείμενο να αποσπάσουν τη συναίνεση του αρμόδιου υπουργού.

Νωρίτερα στο πρωθυπουργικό επιτελείο είχε σημάνει συναγερμός αφού ένα «όχι» του κ. Τσαυτάρη, του ιθύνοντος νου της τελικής συμφωνίας, θα συμπαρέσυρε όλους τους αντιδρούντες βουλευτές.

Ενδεικτικό είναι επίσης και το γεγονός ότι καθ' ολη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας δεν κατέστη εφικτό να βρεθούν όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για να μπουν οι απαιτούμενες υπογρφές  στο τελικό κείμενο.

Παρά την αποφυγή του ναυαγίου την ύστατη κυριολεκτικά ώρα, στη Χαριλάου Τρικούπη πνέουν μένεα κατά του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη τον οποίο θεωρούν κύριο υπεύθυνο για την εμπλοκή στο θέμα του γάλακτος.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος σε συνομιλία του με τον Πρωθυπουργό εξέφρασε έντονα παράπονα για τη στάση του κ. Χατζηδάκη ο οποίος σύμφωνα με κύκλους του ΠΑΣΟΚ λειτουργεί ως «υπάλληλος» της τρόικας και όχι σαν υπουργός της κυβέρνησης, αγνοώντας επειδικτικά τις εύλογες μερικές φορές ενστάσεις των βουλευτών.

Δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς του κ. Χατζηδάκη υπάρχει και εντός της Κ.Ο της Ν.Δ αφού είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν ότι με διαφορετικούς χειρισμούς η κρίση σχετικά με το γάλα θα μπορούσε να αποφευχθεί..

Σε κάθε περίπτωση στο Μαξίμου πιστεύουν ότι το πολυνομοσχέδιο τελικά θα ψηφιστεί αύριο το βράδυ χωρίς άλλες αντιδράσεις.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή