Ευρωλίγκα: Ήττα χωρίς κόστος του Παναθηναϊκού στη Βαρκελώνη

Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014 23:17
UPD:29/03/2014 00:46
EPA/ALEJANDRO GARCIA

Ένα 10λεπτο άντεξε απέναντι στη Μπαρτσελόνα ο Παναθηναϊκός, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκας. Οι Καταλανοί επιβλήθηκαν άνετα της ελληνικής ομάδας με 84-62 στο «Παλαου Μπλαουγκράνα» κι εξασφάλισαν την πρώτη θέση του Ε΄ ομίλου και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Η ήττα- με «κάτω τα χέρια»- των «πρασίνων» στη Βαρκελώνη (6η σε 12 ματς) μπορεί να χαρακτηριστεί χωρίς κόστος, λόγω του αποτελέσματος στην Τουρκία και τη νίκη της Αρμάνι Μιλάνο επί της Φενερμπαχτσέ. Αρκεί την επόμενη εβδομάδα ο Παναθηναϊκός να επιβληθεί της Μάλαγα στο κλειστό του ΟΑΚΑ, προκειμένου να «τσεκάρει» το εισιτήριο για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Το πάθημα με τη Λαμποράλ Κούτσα πρέπει να έγινε μάθημα για το «τριφύλλι», που κρατάει την τύχη στα χέρια του και μόνο εάν αυτοκτονήσει θα μείνει εκτός συνέχειας. Για την ιστορία, η Μπαρτσελόνα έκανε το 12/12 στη Β΄ φάση του θεσμού και δείχνει ασταμάτητη για το φάιναλ φορ του Μιλάνου.

Μοναδικός διασωθείς από το «ναυάγιο» του Παναθηναϊκού ήταν ο Ρόκο Ούκιτς που τελείωσε το ματς με 13 πόντους. Από κει και πέρα...το χάος...

Με όπλο την πολύ καλή άμυνα, σε συνδυασμό με την αστοχία των παικτών της Μπαρτσελόνα έξω από τη γραμμή των 6.75, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει μικρό προβάδισμα στο πρώτο 10λεπτο (14-15), δείχνοντας ικανός να «κοιτάξει στα μάτια» την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ.

Με τον Ούκιτς να πετυχαίνει τους πρώτους 7 πόντους των «πρασίνων» και τον Τόμιτς τους πρώτους 6 των Ισπανών το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο στην πρώτη περίοδο. Η αστοχία του Ναβάρο, αλλά και του Όλεσον, που μπήκε για να βρει το δρόμο προς το καλάθι από μακριά, η ελληνική ομάδα ήλεγξε το ρυθμό και πήρε το μικρό προβάδισμα.

Εντελώς διαφορετικό ήταν το σκηνικό στη συνέχεια και ιδιαίτερα στα τελευταία 6-7 λεπτά της δεύτερης περιόδου. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ενώ ξεκίνησαν καλά, έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους μετά το 14ο λεπτό, γεγονός που είσε ως συνέπεια να ξεφύγουν οι Καταλανοί αρχικά με 7 πόντους και να κλείσουν το ημίχρονο στο +10 (42-32). Εκτός του ότι οι «πράσινοι» έχασαν τα ριμπάουντ και την αυτοσυγκέντρωσή τους, οι Ισπανοί...βρήκαν τα μακρινά σουτ με τους Ολεσοντ, Ναβάρο, ενώ σημαντική «ζημιά» προκάλεσε στην άμυνα του «τριφυλλιού» και ο Αμπρίνες. 

Το παιχνίδι στο «Παλαου Μπλαουγκράνα» ουσιαστικά τελείωσε στην 3η περίοδο, όταν η «Μπάρτσα» ξέφυγε με το...καλημέρα 47-32 και κατάφερε στη συνέχεια με σωστή διαχείριση να διατηρεί τη διαφορά ασφαλείας. Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έμεινε αρκετά πίσω στο σκορ δεν έδειξε και δεν μπόρεσε ότι θα μπορούσε να επανέλθει. Οι παίκτες του δεν έβρισκαν το δρόμο προς το καλάθι, έκαναν σουτ της... απελπισίας και σε συνδυασμό με την κακή βραδιά που βρέθηκαν οι περισσότεροι, επήλθε φυσιολογικά η ήττα. Η διαφορά στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου έφτασε στο +18 (64-46) και η τελευταία περίοδος ήταν τυπικής διαδικασίας.

Σχολιάστε το άρθρο

Απομένουν 3000 χαρακτήρες αποστολή
Τα πιο πρόσφατα σχόλια
KOMBYWILLIAMS[85.74.1xx.xxx]
29/03/2014 19:31

Κανείς, ίσως ελάχιστοι που ακόμη πετούν στα σύννεφα,, άλλος δεν ήλπιζε σε νίκη του ΠΑΟ επί της ΜΠΑΡΤΣΑ. Και μάλιστα αυτού του ΠΑΟ… Βλέπετε αναφορά για το πιόν της αντιπάλου δεν κάνω. Η πράσινη ομάδα σε παλιές εποχές έχει νικήσει καλύτερα ενδεχόμενα των Μπλαουγκράνα.
Όλοι έχουμε πια αποδεχτεί ότι για να λειτουργήσει ικανοποιητικά το τριφύλλι σε αγώνα του εναντίον ομάδας που θα του βάλει έστω και λίγο δύσκολα (βλέπε ΚΑΟΔ) θα πρέπει ο Μπράμος και Μαρτσιούλις να βάζουν τρίποντα ακόμη και από τον πάγκο των αναπληρωματικών!
Ο αντίπαλοι βγαίνοντας να μαρκάρουν να δημιουργούν χώρους για τους ΚΟΝΤΟΥΣ = ΨΗΛΟΥΣ της ομάδας ώστε αυτοί να εκμεταλλεύονται τις ασίστ του Μητσάρα και φυσικά ο ίδιος να απελευθερώνεται και να σκοράρει μέχρι οι άλλοι χρειαστούν χρόνο να ξαναγεμίσουν τα όπλα τους. Μ ε αυτές τις προϋποθέσεις να λειτουργούν και άμυνα παίζεις σαν λυσσασμένο σκυλί και ριμπάουντ παίρνεις και όλα καλά πάνε.Τι να κάνεις όμως πέντε δέκα καλές άμυνες όταν στη συνέχεια με ΟΠΟΙΟΔΉΠΟΤΕ σοβαρό αντίπαλο ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙΣ;
Και φυσικά όπως προείπα δεν αναφέρομαι στη Μπάρτσα…
Είδα λχ με τη Λαμποράλ να μη μπορεί να σκοράρει η ομάδα από καμιά θέση της επίθεσης. Ο Λάσμε να χάνει τη μπάλα από τα χέρια πάνω από τρεις φορές. Έχασε ο ΠΑΟ. Τα ίδια με ΕΦΕΣ ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Με την άλλη τουρκική του πολυαγαπημένου Ομπράντοβιτς ποιος είπε ότι άλλαξε κάτι σημαντικό; Τίποτα δεν άλλαξε πέραν από τη τερατώδη ευστοχία ενός παίκτη, Του Μπράμου! Τρίποντα και ΝΙΚΗ!!!
Ερώτημα… Αν ο ΠΑΟ ήταν με τον Πεδουλάκη ο ίδιος με αυτόν που παρουσιάζεται και τώρα ποιος ο λόγος να φύγει ο Αργύρης. Και λογικό είναι σε λίγες ημέρες να μην αλλάζουν πράγματα αλλά το άλλο ερώτημα είναι Πόσα χρήματα έδωσε η διοίκηση στον μίστερ Αργύρης για να χτίσει ΠΑΟ τόσο δυνατό που να μπορεί να κατακτήσει το Ευρωπαϊκό; Αρκετά; Λίγα; Ή Ελάχιστα; Διότι αν ήταν αρκετά με ποιο μέτρο; Και αν ως μέτρο θεωρείτο αυτό που είχε ο ΠΑΟ επί εποχής Ομπράντοβις γιατί έφυγε ο Σέρβος;
Σάμπως κυρ Δημήτρη δεν μας τα λέτε καλά… Εσείς τρελέ αρχηγέ;

περισσότερα
διαβάστε όλα τα σχόλια (1)

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις