Επίθεση Δημ. Κουτσούμπα κατά ΣΥΡΙΖΑ, κυβέρνησης και Στ. Θεοδωράκη

Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014 21:52
UPD:21:56
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση που διοργάνωσε η K.O. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ στα πλαίσια των 15 χρόνων από την επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία, στο λιμάνι της Θεσσαλονικης. Θεσσαλονίκη.

A- A A+

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, το «Ποτάμι» και τον Σταύρο Θεοδωράκη, άσκησε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ από το «στόχαστρο» του κ. Δημ. Κουτσούμπα δεν έλειψαν ο Αλέκος Αλαβάνος και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Κατά την ομιλία του σε ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος μπροστά από την κεντρική πύλη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 15 χρόνων από τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι η κυβέρνηση «κοροϊδεύει απροκάλυπτα» τον κόσμο όταν λέει ότι έρχονται καλύτερες μέρες και κάλεσε τους πολίτες να μην παρασυρθούν.

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέτει «κάλπικα, ύπουλα και παραπλανητικά» διλήμματα ενώπιον των εκλογών του Μαίου και έστρεψε τα πυρά του εναντίον του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζονται για το ποιος θα φέρει και θα υπηρετήσει καλύτερα την καπιταλιστική ανάκαμψη, η οποία θα πατήσει πάνω στα ισοπεδωμένα δικαιώματα των εργαζομένων, που σε καμιά περίπτωση δε θα επανέλθουν στα προ κρίσης επίπεδα».

Αλέξης Τσίπρας

Για τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι έχει «καβαλήσει το καλάμι». Σχολιάζοντας το ντοκιμαντέρ για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε «βέβαια θα μου πείτε το κουστουμάκι του υποψηφίου της Κομισιόν τον μάρανε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ; Εδώ, το καβάλημα το καλαμιού τον οδήγησε μέχρι ντοκιμαντέρ να συμφωνήσει να φτιαχτεί για την προβολή της «μεγαλειώδους πορείας» του σε μια εκλογική μάχη».

Ποτάμι

Σκληρή ήταν και η κριτική απέναντι στο «Ποτάμι» και τον Σταύρο Θεοδωράκη λέγοντας χαρακτηριστικά «μην μασάτε τις κατευθυνόμενες λύσεις από κόμματα και Ποτάμια δήθεν νέας κοπής που υπόσχονται την κάθαρση του πολιτικού σκηνικού, που αποτελούνται υποτίθεται από νέα και άφθαρτα πρόσωπα, που μάλιστα εμφανίζονται ότι δεν είναι και πολιτικοί, τρομάρα τους. Στην πραγματικότητα οι θέσεις του είναι θέσεις καραμπινάτης εκπροσώπησης μεγαλοσυμφερόντων».

Για τον κ. Θεοδωράκη, είπε ότι «εξυμνεί την ΕΕ και την πολιτική της και διεκδικεί αναβάθμιση των ελληνικών μονοπωλίων στην ευρωπαϊκή αγορά. Όσο για τα «νέα» και άφθαρτα πρόσωπα που υπογράφουν: Πρόκειται για δοκιμασμένα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, καθηγητές με δείγματα γραφής στον αντικομουνισμό και την παραχάραξη της ιστορίας. Να σας θυμίσουμε ότι ο ίδιος ο Θεοδωράκης «των άνω ποταμών», την περίοδο της επέμβασης στη Γιουγκοσλαβία από τηλεοράσεως, παρουσίαζε τους βομβαρδισμούς σαν «ανθρωπιστική βοήθεια».

Πολυνομοσχέδιο

Για το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή είπε ότι «είναι κομμένο και ραμμένο στα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, αφού τους προσφέρει ακόμη πιο φτηνή εργατική δύναμη και νέα πεδία κερδοφορίας, που θα προκύψουν από τον εκτοπισμό αυτοαπασχολουμένων». 

Γιουγκοσλαβία

Τέλος, αναφερόμενος στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι βγαίνουν κρίσιμα συμπεράσματα για το παρόν και το μέλλον.

«Η αντίστροφη μέτρηση, για τον κατακερματισμό και τη διάλυση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, τις αλλαγές των μεταπολεμικών συνόρων, ξεκίνησαν όταν ανατράπηκε ο σοσιαλισμός στη Σοβιετική Ένωση και τις άλλες χώρες, όταν οι καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής κυριάρχησαν μετά από δεκάδες χρόνια και στη Γιουγκοσλαβία».

«Χωρίς τη συμβολή της Ελλάδας δε θα μπορούσε να επιτευχθεί το αιματοκύλισμα του γιουγκοσλαβικού λαού. Είναι νωπές οι μνήμες από τις εικόνες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής με τις ορδές των τανκς και των κοντέινερς που μετέφεραν στρατεύματα και πολεμικό εξοπλισμό στη Σερβία», ανέφερε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή