Το ΚΚΕ για το πολυνομοσχέδιο και το γάλα

Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014 17:49
UPD:17:54
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
A- A A+

Για περεταίρω επίθεση σε βάρος των εργαζομένων κάνει λόγο το ΚΚΕ αναφερόμενο στο πολυνομοσχέδιο που θα τεθεί προς ψηφοφορία στη Βουλή την Κυριακή, αφήνοντας αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως λέει με τη στάση του στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική. Όσον αφορά στο ζήτημα που έχει προκύψει με τη διάρκεια ζωής του γάλακτος αναφέρει ότι τα μονοπώλια θα είναι τα μόνα που θα ωφεληθούν.

Ειδικότερα για το πολυνομοσχέδιο το ΚΚΕ αναφέρει ότι η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, των ασφαλιστικών ταμείων και των μικρών επαγγελματιών, προκειμένου να στηριχθεί η ανάκαμψη και κερδοφορία του κεφαλαίου.

Ακόμη εκτιμά ότι οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου ενσωματώνουν την πολιτική της Ε.Ε., που όπως λέει θα συνεχιστεί με ή χωρίς μνημόνια.

Επιπλέον το ΚΚΕ αφήνει αιχμές και για τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική δεν την αμφισβητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, «όπως προκύπτει από τα συνεχή διαπιστευτήρια που δίνει στον ευρωμονόδρομο».

Για το γάλα

Το ΚΚΕ σχολιάζει και τις εξελίξεις με τη διάρκεια ζωής του γάλακτος, λέγοντας ότι ο  συμβιβασμός που επετεύχθη, έγινε στη βάση των Ευρωπαϊκών ντιρεκτίβων, όπου υπεύθυνος για τη διάρκεια ζωής στα τρόφιμα είναι τα μονοπώλια, που τα εμπορεύονται.

«Συνεπώς η συμφωνία σημαίνει ότι το γάλα, που κυκλοφορούσε μέχρι σήμερα με διάρκεια ζωής 5 ημερών, θα κυκλοφορεί με διάρκεια ζωής 7, 10 ή και περισσότερων ημερών» αναφέρει και επισημαίνει ότι με αυτό τον τρόπο  ευνοούνται οι εισαγωγές, απαξιώνεται η ποιότητα και αυξάνεται το ποσοστό κέρδους των μονοπωλίων.

Το μέτρο δεν έχει καμιά σχέση με την μείωση της τιμής του γάλακτος, γιατί ήδη σήμερα το παρατεταμένης διάρκειας ζωής γάλα πωλείται ακριβότερα, αναφέρει το ΚΚΕ και εκτιμά ότι οι συνέπειες θα είναι δραματικές με αύξηση της ανεργίας και καταστροφή της γαλακτοπαραγωγής.

«Αποτελεί κοροϊδία, ότι το «γάλα ημέρας» θα δώσει ζωή στην ελληνική γαλακτοπαραγωγή, τη στιγμή που αυτή συνθλίβεται από τα μονοπώλια» καταλήγει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή