Boeing: Νέα αντικείμενα εντόπισε νεοζηλανδικό αεροσκάφος

Αναμένεται η επιβεβαίωση με επί τόπου έρευνα από πλοίο
Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014 13:26
UPD:14:42
REUTERS/Australian Defence Force
A- A A+

Οι αρχές της Αυστραλίας ανέφεραν ότι ερευνητικό αεροσκάφος εντόπισε αντικείμενο στο νέο επίκεντρο των ερευνών στον Ινδικό Ωκεανό, όπου διεθνής ερευνητική αποστολή αναζητεί συντρίμμια του Boeing 777 της Malaysia Airlines, του οποίου η τύχη αγνοείται από τις 8 Μαρτίου.

Η Αρχή Θαλάσσιας Ασφάλειας της Αυστραλίας (AMSA) ανακοίνωσε ότι αναμένει εικόνες από αεροσκάφος της Βασιλικής Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας, το οποίο επιστρέφει στη βάση του, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να υπάρξει έρευνα στην περιοχή από πλοίο, το οποίο ωστόσο δεν αναμένεται να βρίσκεται στην περιοχή πριν από το Σάββατο, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό της AMSΑ στο Τwitter.

EURONEWS

Το επίκεντρο των ερευνών για το Boeing που εκτελούσε τη μοιραία - κατά τα φαινόμενα πτήση μετακινήθηκε την Παρασκευή περίπου 1.100 χιλιόμετρα προς τον Βορρά, με βάση τα νέα δορυφορικά δεδομένα που παρέδωσε στις αυστραλιανές αρχές η Μαλαισία.

EURONEWS

Ο Μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών Χισαμουντίν Χουσέιν ανακοίνωσε ότι νέα ανάλυση των δεδομένων σχετικά με την πορεία του αεροσκάφους υποδηλώνει ότι ταξίδευε με μεγαλύτερη ταχύτητα και ως εκ τούτου θα είχε καταναλώσει μεγαλύτερη ποσότητα καυσίμου απ΄ ότι εθεωρείτο μέχρι σήμερα.

«Εξαιτίας των ρευμάτων του ωκεανού, τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν μέσω διαφόρων δορυφορικών φωτογραφιών την τελευταία εβδομάδα μπορεί να περιλαμβάνονται στην νέα αυτή ζώνη ερευνών. Η έρευνα συνεχίζεται και αναμένουμε ότι η περιοχή των ερευνών θα προσδιοριστεί ακριβέστερα», κατέληξε ο ίδιος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή