Εννέα στους δέκα Γάλλους θέλουν αλλαγή της οικονομικής πολιτικής

Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014 23:35
UPD:28/03/2014 00:00
EPA/OLIVIER HOSLET

Μόνο το 13% πιστεύει ότι η χώρα δεν θα πρέπει να αλλάξει τον οικονομικό προσανατολισμό της.

A- A A+

Αλλαγή της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση επιθυμεί η συντριπτική πλειοψηφία των Γάλλων, δηλαδή ένα ποσοστό της τάξεως του 87% σύμφωνα με μια δημοσκόπηση των ινστιτούτων Tilder και OpinionWay και του τηλεοπτικού καναλιού LCI που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα.

Στην ερώτηση «λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών, η κυβέρνηση θα πρέπει να αλλάξει οικονομική πολιτική», ένας στους δύο Γάλλους (ποσοστό 49%) απάντησε «σίγουρα ναι» και το 38% «μάλλον ναι».

Μόνο το 13% πιστεύει ότι η χώρα δεν θα πρέπει να αλλάξει τον οικονομικό προσανατολισμό της.

Για το 58% των Γάλλων η μείωση των φόρων που πληρώνουν τα νοικοκυριά θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα της κυβέρνησης τους επόμενους μήνες ενώ το 13% θα προτιμούσε να μειωθεί η φορολόγηση των επιχειρήσεων.

Σχεδόν ένας στους τρεις (ποσοστό 29%) δηλώνει πάντως ότι η μείωση των φόρων δεν αποτελεί προτεραιότητα.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ διαβεβαίωσε την Τετάρτη ότι «πήρε μαθήματα» από τα χαμηλά ποσοστά της κεντροαριστεράς στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Εν τω μεταξύ εντείνεται η φημολογία ότι επίκειται ανασχηματισμός της κυβέρνησης, αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί την Κυριακή.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μέσω του διαδικτύου σε δείγμα 1.060 προσώπων άνω των 18 ετών.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή