Ευρωλίγκα: Δοκιμασία στην Ανδαλουσία για Ολυμπιακό

Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014 12:23
UPD:12:30
ICON/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Στη Μάλαγα φιλοξενείται απόψε ο Ολυμπιακός (21:45, Δ.Τ.) για τη 12η αγωνιστική του 5ου ομίλου στο Top-16 της Ευρωλίγκας, σε καθοριστικό παιχνίδι για την πρόκριση των «ερυθρόλευκων» στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης μετέβη στην Ανδαλουσία με δύο σημαντικές απουσίες, αφού όπως στην προηγούμενη αναμέτρηση εναντίον της Λαμποράλ Κούτσα ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έχει διάθεσή του Πρίντεζη και Περπέρογλου

Πρόβλημα με απουσίες, όμως, αντιμετωπίζει και η αντίπαλος του Ολυμπιακού, αφού ο Ζοάν Πλάθα δεν υπολογίζει στους Κέινερ-Μέντλεϊ, Χετσχάιμερ και Βιδάλ. Στον πρώτο αγώνα ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει 73-55 στο ΣΕΦ, αλλά χρειάζεται κι απόψε τη νίκη, αφού το σερί των τεσσάρων ηττών πριν τη Λαμποράλ τον άφησε πίσω στην κατάταξη.

Η πειραϊκή ομάδα στοχεύει τώρα στη δεύτερη συνεχή νίκη για να παραμείνει σε τροχιά πρόκρισης και για να έχει τη δυνατότητα να ορίσει εκείνη το μέλλον της στη συνέχεια της διοργάνωσης, αφού μια ήττα δεν θα είναι a priori καταδικαστική, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα συναρτήσει την πορεία του Ολυμπιακού με τα αποτελέσματα άλλων ομάδων. 

Παρεμφερείς είναι οι επιδιώξεις και των Ισπανών, που έχουν το ίδιο ρεκόρ με τον Ολυμπιακό και τη Φενέρμπαχτσε, ενώ έχουν χάσει από το ελληνικό συγκρότημα τρεις φορές τη φετινή περίοδο, καθώς είχαν τεθεί αντιμέτωποι και στο ξεκίνημα της Ευρωλίγκας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις