Δράση: Στη χώρα του πρωτογενούς πλεονάσματος

Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014 11:59
UPD:12:02
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros
A- A A+

Στις δύσκολες συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζουν οι φορολογούμενοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, αναφέρεται η ΔΡΑΣΗ με αφορμή τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «περισσότεροι από 2,5 εκατ. φορολογούμενοι άφησαν τον Ιανουάριο του 2014 απλήρωτους φόρους περίπου 1 δισ. ευρώ».

Αναφερόμενη στα επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, τονίζει ότι οι επονομαζόμενοι ως «φορολογικοί εγκληματίες» - δηλαδή οι πολίτες που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους - αυτή τη στιγμή «βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με τόκο 0,73% κάθε μήνα, αλλά και με πρόστιμα που ξεκινούν από 10% και φτάνουν έως και το 30% μετά την πάροδο διετίας, ενώ  οι κατασχέσεις περιουσιακών τους στοιχείων υπάρχουν πάντα σαν απειλή».

Καταλήγοντας η ΔΡΑΣΗ υπογραμμίζει ότι «με το νέο σύστημα που ενεργοποιήθηκε από την 1/1/ 2014, αν δεν καταβληθεί εντός της νόμιμης προθεσμίας οποιοδήποτε ποσό φόρου που προκύπτει μετά την ημερομηνία αυτή, επιβάλλονται, από την επόμενη ημέρα της λήξης της προθεσμίας, τόκοι επί του αρχικού ποσού της οφειλής που ανέρχονται σε 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης ή 8,76% ετησίως».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή