Ελεύθερη και πάλι η πώληση όπλων στις ΗΠΑ

Εξέπνευσε η απαγόρευση που είχε επιβληθεί επί προεδρίας Κλίντον
Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2004 15:06
UPD:15:31
A- A A+

Διαθέσιμα στο αμερικανικό κοινό είναι και πάλι από σήμερα, επιθετικά πυροβόλα όπλα, καθώς εξέπνευσε δεκαετής απαγόρευση πώλησής τους η οποία είχε επιβληθεί επί προεδρίας Κλίντον.

Ο Μπιλ Κλίντον είχε υπογράψει την εν λόγω απαγόρευση έπειτα από μια σειρά πολύνεκρων επεισοδίων σε σχολεία και εστιατόρια με πρωταγωνιστές συνήθως, νεαρούς οπλοφόρους. Η απαγόρευση αφορούσε όπλα όπως τα AK-47 και τα πολυβόλα Uzi.

Ωστόσο η απαγόρευση εξέπνευσε καθώς το Κογκρέσο –όπου κυριαρχούν οι Ρεπουμπλικάνοι- αρνήθηκε να υποστηρίξει την παράτασή της.

Οι πολέμιοι της πώλησης επιθετικών όπλων στην αμερικανική αγορά, κατηγόρησαν τον αμερικανό πρόεδρο, Τζορτζ Μπους, ότι άφησε να εκπνεύσει η απαγόρευση προκειμένου να εξασφαλίσει την υποστήριξη του ισχυρού λόμπι των εμπόρων όπλων, εν όψει των εκλογών της 2ας Νοεμβρίου.

Από την πλευρά του, ο Τζον Κέρι κατηγόρησε τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές ότι με την απελευθέρωση της πώλησης τετοιου είδους όπλων, κάνει πιο εύκολο το έργο των τρομοκρατών μέσα στα σύνορα των ΗΠΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή