Νίκη παραμονής για Βέροια, 3-2 την Ξάνθη

Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014 16:47
UPD:16:54
ICON PRESS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους, οι οποίοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ πολύ νωρίς (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Η Βέροια πήρε τη νίκη που ήθελε απέναντι στην Ξάνθη, της οποίας επικράτησε με 3-2 στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής και για πρώτη φορά αποκολλήθηκε από τη ζώνη του υποβιβασμού, καθώς υπερκέρασε στην κατάταξη τον Απόλλωνα Σμύρνης που παίζει αύριο με τον ΠΑΟΚ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους, οι οποίοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ πολύ νωρίς. Στο 5ο λεπτό ο Μπράνκο Όστοϊτς εκτέλεσε υποδειγματικά το φάουλ έξω από την περιοχή για το 1-0 υπέρ της μακεδονικής ομάδας.

Με την πάροδο του χρόνου, όμως, το συγκρότημα της Θράκης πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο απέναντι στη Βέροια που οπισθοχώρησε νωρίς και αφού έστειλε «προειδοποιητικές βολές» με τους Μπέρτο (13΄) και Τριάδη (27΄), έφτασε στην ισοφάριση στο 33ο λεπτό, με τον Θοδωρή Βασιλακάκη να εκμεταλλεύεται άριστα την υποδειγματική αντεπίθεση της ομάδας του.

Στο 42ο λεπτό ο διαιτητής Σπάθας εξάντλησε την αυστηρότητά του χρεώνοντας με «τραβηγμένη» δεύτερη κίτρινη κάρτα τον σκόρερ της ακριτικής ομάδας και αφήνοντας την Ξάνθη για το υπόλοιπο διάστημα με παίκτη λιγότερο, ενώ στο 43΄ ο Κυριακίδης επενέβη εντυπωσιακά στο σουτ του Μπαργκάν.

Αφού οι γηπεδούχοι στάθηκαν πολύ τυχεροί στη φάση του 51ου λεπτού, όταν στο φάουλ του Μάνταλου ο Καντιμοίρης βρήκε ελάχιστα την μπάλα αλλά αρκετά για να τη στείλει στο δοκάρι και να αποσοβήσει την παραβίαση της εστίας του, στο 58΄ ο Κενάν Μπαργκάν με διπλή προσπάθεια έδωσε εκ νέου προβάδισμα στη Βέροια.

Η «ασφαλιστική δικλείδα» μπήκε από τον Χαράλαμπο Παυλίδη στο 70΄, ο οποίος έκανε το 3-1 μετά το συνδυασμό του Γκονσάλβες με τον Ζεζίνιο, υπογράφοντας μια νίκη «χρυσάφι» για τη Βέροια, που πλέον μπορεί να ελπίζει βάσιμη σε παραμονή, ενώ για την Ξάνθη μείωσε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Στέλιος Νάκας.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις