Αποδοκιμασία Γερμανίας για φερόμενο ως «αντιρώσικο ξέσπασμα» Τιμοσένκο

Για αλλοίωση των λεγομένων της κατηγορεί τους Ρώσους η Ουκρανή πρώην πρωθυπουργός
Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014 15:14
UPD:15:22
REUTERS/CATHAL MCNAUGHTON

Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Η κυβέρνηση της Γερμανίας προειδοποίησε ενάντια στη χρήση βίαιης γλώσσας σε ό,τι αφορά την ουκρανική κρίση, σχολιάζοντας σχόλια τα οποία φέρεται να έκανε η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο σε τηλεφωνική της συνομιλία περί «χτυπήματος με πυρηνικά» κατά της ρωσικής μειονότητας στη χώρα της.

«Παρά την αντίθεσή μας στις πράξεις της Ρωσίας στην Κριμαία, και όλες τις κομβικές μας διαφορές μαζί της, υπάρχουν όρια στη γλώσσα που πρέπει να χρησιμοποιείται τα οποία δεν πρέπει να παραβιάζονται», σημείωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, Στέφεν Σάιμπερτ.

«Εικόνες βίας ή και φαντασιώσεις βίας ξεπερνούν ξεκάθαρα αυτά τα όρια», πρόσθεσε ο κ. Σάιμπερτ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η κ. Τιμοσένκο, η οποία είχε φυλακιστεί υπό το καθεστώς του φιλορώσου Ουκρανού πρώην προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς και απελευθερώθηκε μετά την αποπομπή του τον Φεβρουάριο, επιβεβαίωσε ότι το τηλεφώνημα ήταν πραγματικό, ωστόσο σημείωσε ότι το σημείο όπου αναφέρεται στα 8 εκατομμύρια των Ρώσων της Ουκρανίας έχει αλλοιωθεί από τη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών FSB.

Η ίδια σημειώνει ότι στο συγκεκριμένο σημείο αναφέρει ότι οι Ρώσοι της Ουκρανίας είναι Ουκρανοί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή