Συνεχίζονται οι έρευνες για το Boeing

Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014 08:56
UPD:11:51
REUTERS/ANDREW WINNING
A- A A+

Ξεκίνησαν εκ νέου σήμερα στον Ινδικό Ωκεανό οι έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν τα συντρίμμια και το μαύρο κουτί του Boeing της εταιρείας Malaysia Airlines, οι οποίες είχαν διακοπεί λόγω των σφοδρών ανέμων και των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, 12 αεροπλάνα, εκ των οποίων τα επτά στρατιωτικά, επιστρέφουν στη ζώνη των ερευνών και θα επιχειρήσουν να βρουν δύο αντικείμενα που εντοπίστηκαν από δορυφόρο και μπορεί να αποτελούν συντρίμμια του αεροπλάνου.

ASSOCIATEDPRESS

«Σήμερα θα διεξαχθούν έρευνες σε τρεις ζώνες που καλύπτουν 80.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα», ανακοίνωσε η Αυστραλιανή Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας (AMSA), η οποία συντονίζει τις επιχειρήσεις.

Ένα αυστραλιανό πλοίο, το HMAS Success, βρισκόταν την Τρίτη κοντά στα αντικείμενα που αναζητούνται για να ταυτοποιηθούν, όταν αναγκάστηκε να διακόψει τις έρευνές του εξαιτίας κυμάτων, το ύψος των οποίων ξεπερνούσε τα τέσσερα μέτρα. Σήμερα θα συνεχίσει την αποστολή του.

Τέσσερα κινεζικά πλοία έχουν φθάσει επίσης στη ζώνη ερευνών.

CNN

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ διαβεβαίωσε πως οι έρευνες θα συνεχισυούν μέχρι που να μην υπάρχει η παραμικρή ελπίδα να βρεθεί κάτι.

«Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε επειδή το οφείλουμε στους συγγενείς των επιβατών να κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να λύσουμε αυτό το αίνγιμα», είπε ο κ. Άμποτ προς το τηλεοπτικό δίκτυο Nine Network.

«Ακατάπαυστες προσπάθειες» ζητεί η Κίνα

Στο μεταξύ, ο ειδικός απεσταλμένος της Κίνας στη Μαλαισία, Ζανγκ Γεσούι, ζήτησε σήμερα (να καταβληθούν) «ακατάπαυστες προσπάθειες» σχετικά με το εξαφανισμένο αεροσκάφος, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Ο Ζανγκ, ο οποίος είναι και υφυπουργός Εξωτερικών της Κίνας, συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Την Τρίτη, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Ζινπίνγκ έστειλε τον Ζανγκ για διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση της Μαλαισίας σχετικά με το αγνοούμενο αεροσκάφος.

Ο Νατζίμπ ανέβασε στο Διαδίκτυο μία φωτογραφία από τη συνάντησή του με τον Ζανγκ στην Κουάλα Λουμπούρ.

Ο κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ κάλεσε τη Μαλαισία να παράσχει περισσότερες πληροφορίες για το αεροπλάνο το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στις 8 Μαρτίου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Γερμ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή