Οι γερμανικοί επαγγελματικοί σύλλογοι δεν θέλουν την «τεχνολογία γραμμής»

Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014 18:33
EPA/ARNE DEDERT
A- A A+

Οι σύλλογοι της Α΄ και της Β΄ κατηγορίας στη Γερμανία απορρίπτουν προς το παρόν τη χρησιμοποίηση της «τεχνολογίας γραμμής», όπως ανακοίνωσε σήμερα η ποδοσφαιρική λίγκα της χώρας (DFL).

Μολονότι οι 18 σύλλογοι της Μπουντεσλίγκα είναι διχασμένοι, με 9 συλλόγους -συμπεριλαμβανομένης της πρωταθλήτριας Μπάγερν Μονάχου- να τάσσονται υπέρ της «τεχνολογίας γραμμής», η οποία θα βοηθήσει τους διαιτητές, και 9 κατά, μόνο τρεις σύλλογοι της Β΄ κατηγορίας στήριξαν τη χρήση της, ενώ 15 την απέρριψαν.

Προκειμένου να εγκριθεί η χρησιμοποίηση της «τεχνολογίας» στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο της Γερμανίας, απαιτούνταν η πλειοψηφία των 2/3 από τους 36 συλλόγους. «Η υπόθεση έκλεισε για μας προς το παρόν» δήλωσε ο πρόεδρος της DFL, Ράινχαρντ Ράουμπαλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η FIFA ενέκρινε τη χρήση της «τεχνολογίας γραμμής» το 2012. Από τότε έχει χρησιμοποιηθεί σε διοργανώσεις όπως το Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2013, ενώ θα αποτελέσει «όπλο» στα χέρια των διαιτητών και στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Να σημειωθεί ότι η «τεχνολογία γραμμής» χρησιμοποιείται στην Πρέμιερ Λιγκ της Αγγλίας από το περασμένο καλοκαίρι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις