Μουντιάλ 2022: Νέες κατηγορίες για διαφθορά σε πρώην στέλεχος της FIFA

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 16:37
UPD:07/05/2014 09:21
EPA/GARY I ROTHSTEIN

Ο πρώην αντιπρόεδρος της FIFA, Τζακ Γουόρνερ (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Νέες σκιές άρχισαν να πέφτουν στην υπόθεση ανάθεσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου για το 2022 στο Κατάρ, καθώς σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Telegraph» ο πρώην αντιπρόεδρος της FIFA, Τζακ Γουόρνερ και η οικογένειά του θα εισέπρατταν σχεδόν δύο εκατομμύρια δολάρια από εταιρεία στο Κατάρ, αμέσως μετά την ανάληψη της διοργάνωσης από την αραβική χώρα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Γουόρνερ θα λάμβανε το 2011 ένα ποσό ύψους 1,2 εκατ. δολαρίων από εταιρεία που ελέγχεται από τον Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ, πρώην μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής στη FIFA. Άλλες 750 χιλιάδες δολάρια θα πήγαιναν, σύμφωνα με την εφημερίδα, στο γιο του Γουόρνερ και επιπλέον 400 χιλιάδες δολάρια θα έπρεπε να καταβληθούν σε έναν από τους υπαλλήλους του.

Πάντοτε σύμφωνα με την «Telegraph», την υπόθεση που αφορά στον πρώην αξιωματούχο της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας από το Τρινιδάδ και Τομπάγκο καθώς και για τους υποτιθέμενους δεσμούς του με την υποψηφιότητα του Κατάρ διερευνά το FBI, ενώ ο πρωτότοκος γιος του Γουόρνερ, ο οποίος ζει στο Μαϊάμι, θα συνεργαστεί με την έρευνα ως μάρτυρας.

Η επιλογή της FIFA να αναθέσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ ήταν από τις πλέον αμφιλεγόμενες όλων των εποχών, όχι μόνο για τα προβλήματα με τις υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα του Περσικού Κόλπου, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μετάθεση της διοργάνωσης για το χειμώνα, αλλά και για τις κατηγορίες διαφθοράς που αντιμετωπίζουν ορισμένα μέλη της FIFA.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις