«Στον νότιο Ινδικό Ωκεανό κατέληξε το Boeing», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας

Ενημερώθηκαν οι συγγενείς των επιβαινόντων
Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014 16:00
UPD:17:43
REUTERS/EDGAR SU
A- A A+

«Στον νότιο Ινδικό Ωκεανό κατέληξε το Boeing», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας (τοπική ώρα).

Ο κ. Ραζάκ σημείωσε ότι οι αρχές της χώρας του έχουν ήδη ενημερώσει τους συγγενείς των 239 επιβαινόντων στην πτήση ότι η τελευταία κατέληξε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, σε σημείο όπου δεν υπάρχει δυνατότητα προσγείωσης και ως εκ τούτο έχει κατά πάσα πιθανότητα καταπέσει εκεί.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί στις 8 Μαρτίου τα ξημερώματα από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο και αγνοείτο εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες.

ΔΤ

Η εταιρεία Malaysia Airlines, στην οποία ανήκε το Boeing 777, είχε αποστείλει νωρίτερα μήνυμα στις οικογένειες όσων βρίσκονταν εντός του αεροσκάφους κατά τη μοιραία πτήση ΜH370 ότι δεν θα πρέπει πλέον να διατηρούν καμία ελπίδα για ανεύρεση επιζώντων.

Η τελευταία θέση του αεροσκάφους, το οποίο όπως φαίνεται πετούσε στην εναλλακτική νότια διαδρομή (εκ των δύο οι οποίες εξετάζονταν), ήταν επάνω από σημείο του Ινδικού Ωκεανού, δυτικά του Περθ της δυτικής Αυστραλίας.

Στην ανάλυση των δεδομένων η οποία οδήγησε στα συμπεράσματα για την πτώση του αεροσκάφους συνέβαλε καθοριστικά η υπηρεσία διερεύνησης εναέριων ατυχημάτων της Μεγάλης Βρετανίας και η βρετανική εταιρεία Inmarsat, η οποία παρείχε τα δορυφορικά δεδομένα.

Οι συγγενείς των Κινέζων επιβαινόντων στην πτήση ξέσπασαν με φωνές και κλάματα, όταν ενημερώθηκαν ότι χάθηκαν και οι τελευταίες ελπίδες να ξαναδούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή