Κίεβο: Εντολή απομάκρυνσης των ουκρανικών στρατευμάτων από την Κριμαία

Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014 11:45
UPD:14:46
REUTERS/SHAMIL ZHUMATOV
A- A A+

Τη μεταφορά του συνόλου των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων από την Κριμαία στην ηπειρωτική Ουκρανία αποφάσισε η ουκρανική ηγεσία.

Ο ασκών χρέη προέδρου της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ έδωσε εντολή στο ουκρανικό υπουργείο Άμυνας να αποσύρει το σύνολο των ουκρανικών δυνάμεων από το έδαφος της Κριμαίας, εξαιτίας των απειλών των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των μελών των ουκρανικών δυνάμεων και των οικογενειών τους.

EURONEWS
CNNINTERNATIONAL

Μιλώντας στο ουκρανικό κοινοβούλιο μετά την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων κατά της ουκρανικής ναυτικής βάσης κοντά στην Φεοντόσια, ο κ. Τουρτσίνοφ ανακοίνωσε ότι το Συμβούλιο Εθνικής Αμύνης και Ασφαλείας ζήτησε από το υπουργείο Άμυνας την αναδιάταξη των στρατιωτικών δυνάμεων οι οποίες σταθμεύουν στην Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας και την απομάκρυνση των οικογενειών των Ουκρανών στρατιωτικών από την κατειλημμένη από τους Ρώσους ουκρανική επαρχία.

Ουκρανός αξιωματούχος ανέφερε στο δίκτυο BBC ότι πλέον στην Κριμαία μόνον δύο πλοία του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού και μία βάση της αστυνομίας φέρουν την σημαία της Ουκρανίας.

Σε 189 στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή, σύμφωνα με τη Ρωσία, έχει ήδη υψωθεί η ρωσική σημαία.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή