Λιβύη: Έκρηξη βόμβας στο αεροδρόμιο της Τρίπολης

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 23:43
UPD:23:55
REUTERS/ISMAIL ZITOUNY

Ο υπουργός Μεταφορών της Λιβυής, Αμπντελκάντερ Μοχάμαντ Άχμεντ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την έκρηξη στο αεροδρόμιο της Τρίπολης.

A- A A+

Έκρηξη  μικρής ισχύος σημειώθηκε την Παρασκευή στο διάδρομο προσγείωσης στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Λιβύης, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της χώρας Αμπντελκάντερ Μοχάμαντ Άχμεντ.

Ομάδα αγνώστων κατάφερε να εισέλθει στον διάδρομο στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Τρίπολης, τοποθέτησε έναν εκρηκτικό μηχανισμό και τον πυροδότησε χρησιμοποιώντας ένα χρονοδιακόπτη, όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών.

Οι αρχές έκλεισαν το αεροδρόμιο για αρκετές ώρες.

Η κυκλοφορία των αεροσκαφών είναι γενικά περιορισμένη μετά τα μεσάνυχτα, καθώς οι ξένες αεροπορικές εταιρείες αποφεύγουν τις βραδινές πτήσεις εξαιτίας της ελλιπούς ασφαλείας τη νύχτα στην πρωτεύουσα, όπου η κυβέρνηση αδυνατεί να θέσει υπό έλεγχο τους αντάρτες που συνέβαλαν στην ανατροπή του Καντάφι το 2011.

«Σημειώθηκε μια μικρής ισχύος έκρηξη» είπε ο Άχμεντ. «Όταν οι άνδρες ασφαλείας και οι δυνάμεις προστασίας του αεροδρομίου έφθασαν στο σημείο, ανακάλυψαν έναν χρονοδιακόπτη».

Οι αρχές άνοιξαν το αεροδρόμιο χρησιμοποιώντας στην αρχή έναν άλλο διάδρομο προσγείωσης. Οι αεροπορικές εταιρείες, κυρίως αυτές της Λιβύης, ξεκίνησαν τα δρομολόγια από το απόγευμα της Παρασκευής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή