Το αμερικανικό ναυτικό κατέλαβε το τάνκερ που «ταπείνωσε» τη Λιβύη

Άγνωστο πού θα το κατευθύνουν
Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014 12:32
UPD:12:35
REUTERS/ESAM OMRAN AL-FETORI

Η έφοδος στο πλοίο από τις ειδικές δυνάμεις του αμερικανικού ναυτικού έλαβε χώρα σε διεθνή ύδατα στα ανοικτά της Κύπρου, ανέφεραν Αμερικανοί αξιωματούχοι (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Στο έλεγχο δυνάμεων του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ βρίσκεται το δεξαμενόπλοιο με σημαία Βόρειας Κορέας, το οποίο είχε φορτώσει πετρέλαιο από λιμάνι της ανατολικής Λιβύης που ελέγχεται από ενόπλους αυτονομιστές.

Η έφοδος στο πλοίο από τις ειδικές δυνάμεις του αμερικανικού ναυτικού έλαβε χώρα σε διεθνή ύδατα στα ανοικτά της Κύπρου, ανέφεραν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Το κοινοβούλιο της Λιβύης είχε αποπέμψει τον πρωθυπουργό της χώρας Αλί Ζεϊντάν την προηγούμενη εβδομάδα, όταν το «Morning Glory» είχε καταφέρει να σπάσει το μπλόκο του λιβυκού ναυτικού και να εξέλθει από το λιμάνι της Σίντρα.

Ο τερματικός σταθμός μεταφόρτωσης πετρελαίου ελέγχεται από ενόπλους αυτονομιστές της Κυρηναϊκής (ανατολικής Λιβύης) από τον Ιούλιο του 2013.

EURONEWS

Μολονότι το δεξαμενόπλοιο έφερε σημαία Βόρειας Κορέας, η Πιονγιάνγκ δήλωσε επισήμως ότι του αφαίρεσε τη σημαία λόγω του περιστατικού.

Διαχειριστής του πλοίου φέρεται να είναι εταιρεία αιγυπτιακών συμφερόντων.

Παραμένει τέλος άγνωστο το πού θα οδηγήσουν οι αμερικανικές αρχές το πλοίο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή