Συνάντηση ΟΛΜΕ με τον Κυρ. Μητσοτάκη

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 17:45
UPD:18:14
NAFTEMPORIKI.GR
A- A A+

Συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη έχει αυτή τη στιγμή αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Θέμη Κοτσυφάκη. Προηγήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σχολικών φυλάκων και εκπαιδευτικών στον χώρο του υπουργείου. Ισχυρή η παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας, με δύο διμοιρίες ΜΑΤ.

Η ΟΛΜΕ ξεκίνησε τις κινητοποιήσεις της από το πρωι, αρχικά με συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ αργότερα πραγματοποιήθηκε πορεία προς την Βουλή. Οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το μεσημέρι και στο υπουργείο Παιδείας, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

NAFTEMPORIKI.GR

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ βρίσκεται σε 24ωρη απεργία διαμαρτυρόμενη κατά των επικείμενων απολύσεων εκπαιδευτικών, λόγω της αυριανής λήξης της οκτάμηνης περιόδου διαθεσιμότητας.

NAFTEMPORIKI.GR

Ταυτόχρονα σε επίσημη ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ καλεί τον υπουργό Παιδείας και την κυβέρνηση «να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε στις 23 Μάρτη να μην υπάρξει ούτε ένας απολυμένος καθηγητής».

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος υποστήριξε ότι καταβάλλεται η ύστατη προσπάθεια προκειμένου να μην απολυθούν εκπαιδευτικοί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή