Διακόπτει τη στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία η Γαλλία

Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ - ανατολικοευρωπαϊκών χωρών
Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 14:19
UPD:14:43
REUTERS/SERGEI KARPUKHIN

Ο γάλλος υπουργός Άμυνας, Ζαν Ιβ Λεντριάν (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Η Γαλλία αναστέλλει τη στρατιωτική της συνεργασία με τη Ρωσία, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λεντριάν, στη διάρκεια μιας επίσκεψής του στις χώρες της Βαλτικής με στόχο να τις καθησυχάσει, καθώς αυξάνεται η ένταση με τη Ρωσία μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.

Ο κ. Λεντριάν δήλωσε ότι η αναστολή αφορά τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, όμως δεν ανέφερε τίποτε σχετικά με την τύχη των συμβολαίων για την πώληση των γαλλικών ελικοπτεροφόρων πλοίων Mistral στη Ρωσία.

Την Πέμπτη ο Γάλλος υπουργός είχε επισημάνει ότι η απόφαση για το αν θα προχωρήσει η πώληση των δύο πολεμικών πλοίων στη Μόσχα δεν θα ληφθεί πριν από τον Οκτώβριο.

Κοινά γυμνάσια ΗΠΑ - Ανατολικοευρωπαίων

Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται στο μεταξύ για στρατιωτικά γυμνάσια στην Πολωνία στα οποία ενδέχεται να πάρουν μέρος η Πολωνία, η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και οι χώρες της Βαλτικής, δήλωσε ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Βαρσοβία.

Στην ανακοίνωσή του προς τον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio Zet ο Στίβεν Μαλ σημείωσε ότι «οι ΗΠΑ προετοιμάζουν μεγάλης κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια στη βάση Λασκ».

Η συγκεκριμένη αεροπορική βάση βρίσκεται στην κεντρική Πολωνία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή