Νεκροί οι Ταλιμπάν που επιτέθηκαν σε ξενοδοχείο στην Καμπούλ

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014 21:30
UPD:21:42
REUTERS/MOHAMMAD ISMAIL

Αφγανοί αστυνομικοί στο σημείο επίθεσης στην Καμπούλ.

A- A A+

Νεκροί από τα πυρά των αφγανικών ασφαλείας έπεσαν τέσσερις Ταλιμπάν που εισέβαλαν νωρίτερα στο ξενοδοχείο Serena, στο οποίο διαμένουν πολλοί αλλοδαποί οι οποίοι βρίσκονται στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ.

Το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με το Reuters ανακοίνωσε ότι όλοι οι  ένοπλοι είναι νεκροί και οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν το ξενοδοχείο υπό τον έλεγχό τους.

Η ίδια πηγή δεν διευκρίνισε για το εάν υπάρχουν απώλειες μεταξύ των επισκεπτών ή του προσωπικού του ξενοδοχείου, όμως σε εξέλιξη βρίσκονται έλεγχοι σε όλους τους χώρους του κτηρίου.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλά Μουτζαχίντ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και δήλωσε ότι οι επιτιθέμενοι άνοιξαν πυρ εναντίον ξένων και Αφγανών επισκεπτών που βρίσκονταν εκεί για τον εορτασμό του αφγανικού νέου έτους.

«Βομβιστές αυτοκτονίας μπήκαν στο ξενοδοχείο Serena, σφοδρές μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη, οι εχθροί έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες» ανέφερε σε γραπτό του μήνυμα.

Ωστόσο το Reuters αναφέρει ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για εκρήξεις βομβών.

Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για τον τραυματισμό δύο φρουρών.

Το ξενοδοχείο Serena, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Καμπούλ, μόλις ένα χιλιόμετρο από το προεδρικό μέγαρο, αποτελούσε μέχρι σήμερα έναν από τους ασφαλέστερους τόπους διαμονής στην αφγανική πρωτεύουσα, με πελάτες του πολλούς εργαζόμενους στην αποστολή του ΟΗΕ στη χώρα.

Πηγές των δυνάμεων ασφαλείας ανέφεραν ότι δύο ή τρείς ένοπλοι με πιστόλια εισέβαλαν στο ξενοδοχείο από την πίσω πόρτα.

Υπενθυμίζεται ότι το ξενοδοχείο έχει στόχος επίθεσης αυτοκτονίας το 2008 με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άνθρωποι.

Επίσης σήμερα βομβιστές αυτοκτονίας επιτέθηκαν σε έναν αστυνομικό σταθμό στην Τζαλαλαμπάντ σκοτώνοντας τουλάχιστον 11 ανθρώπους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή