Ένοπλοι άνοιξαν πυρ μέσα σε ξενοδοχείο πολυτελείας στην Καμπούλ

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014 19:40
UPD:20:52
REUTERS/MOHAMMAD ISMAIL

Πηγές των δυνάμεων ασφαλείας, που επικαλείται το Reuters, ανέφεραν ότι δύο ή τρείς ένοπλοι με πιστόλια εισέβαλαν στο ξενοδοχείο από την πίσω πόρτα.

A- A A+

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ μέσα στο ξενοδοχείο Serena, στο οποίο διαμένουν πολλοί αλλοδαποί οι οποίοι βρίσκονται στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, σύμφωνα με μία αυτόπτη μάρτυρα την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Οι άνδρες  άνοιξαν πυρ εντός του εστιατορίου του ξενοδοχείου, δήλωσε πηγή της αστυνομίας χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Το ξενοδοχείο Serena, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Καμπούλ, μόλις ένα χιλιόμετρο από το προεδρικό μέγαρο, αποτελούσε μέχρι σήμερα έναν από τους ασφαλέστερους τόπους διαμονής στην αφγανική πρωτεύουσα, με πελάτες του πολλούς εργαζόμενους στην αποστολή του ΟΗΕ στη χώρα.

Επίσης όπως μεταδίδει το BBC, μέσα στο ξενοδοχείο έχουν μπει και άνδρες των ειδικών δυνάμεων του αφγανικού στρατού.

Πηγές των δυνάμεων ασφαλείας, που επικαλείται το Reuters, ανέφεραν ότι δύο ή τρείς ένοπλοι με πιστόλια εισέβαλαν στο ξενοδοχείο από την πίσω πόρτα.

Δύο άνθρωποι έχουν τραυματισθεί, αναφέρει το πρακτορείο χωρίς όμως να αναφέρει την εθνικότητα των τραυματιών.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Χασχματουλάχ Στανεκζάι επιβεβαίωσε το συμβάν και τους πυροβολισμούς, αλλά είπε ότι δεν έχει διευκρινιστεί για το εάν πρόκειται για επίθεση που πραγματοποίησαν αντάρτες.

Εκπρόσωποι Τύπου τόσο του αφγανικού υπουργείο Εσωτερικών της χώρας όσο και των Ταλιμπάν, ανέφεραν ότι δεν έχουν την πλήρη εικόνα και πως περιμένουν περισσότερες πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι το ξενοδοχείο έχει στόχος επίθεσης αυτοκτονίας το 2008 με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άνθρωποι.

Επίσης σήμερα βομβιστές αυτοκτονίας επιτέθηκαν σε έναν αστυνομικό σταθμό στην Τζαλαλαμπάντ σκοτώνοντας τουλάχιστον 11 ανθρώπους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή