Αν. Σαμαράς: Η κοινωνική συνοχή πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014 14:52
UPD:15:35
REUTERS/YVES HERMAN
A- A A+

Πρωταρχικός στόχος  για την κυβέρνηση είναι η κοινωνική συνοχή και η διόρθωση των λαθών που έγιναν στην εφαρμογή των έντονων δημοσιονομικών μέτρων, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μετά την ολοκλήρωση της Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείς σχετικά με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στους οχτώ μήνες «δύσκολης διαπραγμάτευσης», η οποία όμως, όπως είπε «είχε τελικά αποτελέσματα».

«Με τις μεταρρυθμίσεις και τα δημοσιονομικά μέτρα η χώρα πέτυχε για πρώτη φορά πρωτογενές πλεόνασμα», είπε ο πρωθυπουργός θέτοντας παράλληλα και τον πρωταρχικό, πλέον, στόχο για την κυβέρνηση, που είναι η κοινωνική συνοχή.

Όπως παραδέχτηκε ο κ. Σαμαράς, πρέπει να «διορθώσουμε τα λάθη που έχουν γίνει» και έχουν πλήξει συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού. Για το λόγο αυτό  κύριος στόχος είναι να επιστρέψουμε «σε ένα μήνα περισσότερα απο 500 εκατ. ευρώ» σε εκείνους που επλήγησαν από τα διαρθρωτικά μέτρα.

ΔΤ

Ο ίδιος αναγνώρισε ότι, «είμαστε μια χώρα που έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ της», ωστόσο «δείξαμε ότι όταν οι Έλληνες θέλουμε μπορούμε να δουλεψουμε σκληρά και να πετύχουμε».

Εκτενής ήταν η αναφορά του κ. Σαμαρά στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν και άλλαξαν τα κακώς κείμενα που «διαιωνίζονταν στη χώρα».

Τέλος, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «επιτυχία για την Ευρώπη» το γεγονός ότι η Ελλάδα εφάρμοσε «τα διαρθρωτικά μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις πετυχαίνοντας πρωτογενές πλεόνασμα», καθώς φάνηκε ότι σε όλη αυτή την πορεία η χώρα δεν ήταν μόνη της αλλά αποδείχθηκε ότι «η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν είναι μόνο στα λόγια».

                  

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή