Tην απαγωγή δέκα εργαζομένων της στο Ιράκ επιβεβαίωσε τουρκική εταιρεία

Εντείνεται η αγωνία για την τύχη του Βρετανού και των δύο Αμερικανών ομήρων
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2004 15:34
A- A A+

Την απαγωγή δέκα εργαζομένων της στο Ιράκ επιβεβαίωσε τουρκική κατασκευαστική εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στη χώρα.

«Ηταν όλοι εργαζόμενοι στην επιχείρησή μας. Ηταν όλοι Τούρκοι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ναλάν Μπαϊράκ, εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας Vinsan (έδρα Αγκυρα).

Το αραβικό δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Τζαζίρα μετέδωσε το Σάββατο ότι ιρακινή ισλαμική οργάνωση με το όνομα «Ταξιαρχία των Σαλαφιστών Αμπού Μπάκρ αλ-Σεντίκ», ανέλαβε με βίντεο που δημοσιοποίησε, την ευθύνη για την απαγωγή δέκα εργαζομένων μιας αμερικανο-τουρκικής εταιρείας. Η οργάνωση απειλεί ότι θα σκοτώσει τους ομήρους εάν η εταιρεία δεν εγκαταλείψει το Ιράκ τις προσεχείς τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, η Vinsan δεν συνεργάζεται με καμία αμερικανική εταιρεία και πρόκειται να αρχίσει την κατασκευή ενός αυτοκινητοδρόμου κοντά στην Βαγδάτη, προϋπολογισμού 161 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε αν η εταιρεία θα συμμορφωθεί με το αίτημα των απαγωγέων διακόπτοντας τις δραστηριότητές της στο Ιράκ.

Εξάλλου, εντείνεται η αγωνία για την τύχη των δύο Αμερικανών και του Βρετανού που κρατούνται όμηροι στο Ιράκ, καθώς η διορία που έδωσαν οι απαγωγείς τους για την απελευθέρωσή τους, λήγει σήμερα.

Η οργάνωση η οποία σχετίζεται με αυτή του καταζητούμενου τρομοκράτη, Αμπού Μουσάμπ αλ-Ζαρκάουι, απείλησε το Σάββατο με αποκεφαλισμό τους τρεις ομήρους αν δεν αποφυλακιστούν μέσα σε 48 ώρες από τις φυλακές Αμπού Γράιμπ και Ουμ Κάσρ, Ιρακινές που κρατούνται αιχμάλωτες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή