Κόσμος
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2004 15:34

Tην απαγωγή δέκα εργαζομένων της στο Ιράκ επιβεβαίωσε τουρκική εταιρεία

Την απαγωγή δέκα εργαζομένων της στο Ιράκ επιβεβαίωσε τουρκική κατασκευαστική εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στη χώρα.

«Ηταν όλοι εργαζόμενοι στην επιχείρησή μας. Ηταν όλοι Τούρκοι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ναλάν Μπαϊράκ, εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας Vinsan (έδρα Αγκυρα).

Το αραβικό δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Τζαζίρα μετέδωσε το Σάββατο ότι ιρακινή ισλαμική οργάνωση με το όνομα «Ταξιαρχία των Σαλαφιστών Αμπού Μπάκρ αλ-Σεντίκ», ανέλαβε με βίντεο που δημοσιοποίησε, την ευθύνη για την απαγωγή δέκα εργαζομένων μιας αμερικανο-τουρκικής εταιρείας. Η οργάνωση απειλεί ότι θα σκοτώσει τους ομήρους εάν η εταιρεία δεν εγκαταλείψει το Ιράκ τις προσεχείς τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, η Vinsan δεν συνεργάζεται με καμία αμερικανική εταιρεία και πρόκειται να αρχίσει την κατασκευή ενός αυτοκινητοδρόμου κοντά στην Βαγδάτη, προϋπολογισμού 161 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε αν η εταιρεία θα συμμορφωθεί με το αίτημα των απαγωγέων διακόπτοντας τις δραστηριότητές της στο Ιράκ.

Εξάλλου, εντείνεται η αγωνία για την τύχη των δύο Αμερικανών και του Βρετανού που κρατούνται όμηροι στο Ιράκ, καθώς η διορία που έδωσαν οι απαγωγείς τους για την απελευθέρωσή τους, λήγει σήμερα.

Η οργάνωση η οποία σχετίζεται με αυτή του καταζητούμενου τρομοκράτη, Αμπού Μουσάμπ αλ-Ζαρκάουι, απείλησε το Σάββατο με αποκεφαλισμό τους τρεις ομήρους αν δεν αποφυλακιστούν μέσα σε 48 ώρες από τις φυλακές Αμπού Γράιμπ και Ουμ Κάσρ, Ιρακινές που κρατούνται αιχμάλωτες.