Βρετανική απειλή για αποπομπή της Ρωσίας από το G8

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 15:04
UPD:15:43
EPA/PA WIRE

Ο κ. Κάμερον, σε ομιλία του στο βρετανικό κοινοβούλιο, δήλωσε ότι «νομίζω ότι θα πρέπει να συζητήσουμε το ενδεχόμενο πλήρους αποπομπής της Ρωσίας από το G8, σε περίπτωση που λάβει νέα μέτρα ενάντια στην Ουκρανία» (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Με το ενδεχόμενο να υπάρξει μόνιμη αποπομπή της Ρωσίας από το G8 απείλησε τη Μόσχα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο κ. Κάμερον, σε ομιλία του στο βρετανικό κοινοβούλιο, δήλωσε ότι «νομίζω ότι θα πρέπει να συζητήσουμε το ενδεχόμενο πλήρους αποπομπής της Ρωσίας από το G8, σε περίπτωση που λάβει νέα μέτρα ενάντια στην Ουκρανία».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει σκληρότερα μέτρα κατά της Ρωσίας, υποστηρίζοντας ότι οι κυρώσεις θα πρέπει να έχουν και οικονομικό χαρακτήρα σε περίπτωση που η Μόσχα συνεχίσει την προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Ουκρανίας.

«Εάν γυρίσουμε την πλάτη σε αυτήν την κρίση και δεν δράσουμε όπως πρέπει, τότε σε μακροχρόνιο ορίζοντα θα πληρώσουμε ένα πολύ ακριβό τίμημα», εκτίμησε ο κ. Κάμερον.

Οι ΗΠΑ ήδη έχουν ανακοινώσει ότι στη σύνοδο του G7 στη Χάγη την επόμενη εβδομάδα δεν θα συμμετάσχει η Ρωσία.

Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκε πως ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν μεταβαίνει σε Μόσχα και Κίεβο, προκειμένου να έχει συνομιλίες με τους ηγέτες της Ρωσίας και της Ουκρανίας, με στόχο την ειρηνική επίλυση της κρίσης με την Κριμαία. 

EURONEWS

Αύριο Πέμπτη θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και άλλους υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους στη Μόσχα, ενώ την Παρασκευή θα βρίσκεται στην ουκρανική πρωτεύουσα, όπου θα έχει συνομιλίες με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή