Διθύραμβοι του ρωσικού Τύπου για την Κριμαία

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 13:27
UPD:13:40
REUTERS/MAXIM SHEMETOV

Πολίτες συγκεντρώθηκαν την Τρίτη στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας για να διαδηλώσουν υπέρ της προσάρτησης της Κριμαίας.

A- A A+

Με διθυραμβικό τρόπο υποδέχθηκε ο ρωσικός Τύπος την απόφαση του Κρεμλίνου να προχωρήσει στην προσάρτηση της Κριμαίας, αν και ορισμένες εφημερίδες της αντιπολίτευσης εκφράζουν την ανησυχία τους για τις μελλοντικές εξελίξεις.

Η «Πράβντα», η μεγαλύτερη σε αναγνωισμότητα εφημερίδα της Ρωσίας, δημοσιεύει εκτενή αποσπάσματα της χθεσινής ομιλίας του Βλ. Πούτιν στο Κρεμλίνο, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η σημερινή γενιά δεν είχε γνωρίσει τέτοια μέρα σαν τη μέρα της επανένωσης της Κριμαίας με τη Ρωσία, μια μέρα διαρκούς θριάμβου για τη Ρωσία και μια μέρα προσωπικού θριάμβου για τον πρόεδρο Πούτιν».

Ανάλογου τύπου τα περισσότερα δημοσιεύματα των ρωσικών εφημερίδων, με την οικονομική «Βεντομόστι» να υποστηρίξει ότι «η η ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο έβαλε τέλος στην τρέχουσα παγκόσμια τάξη».

EURONEWS

Από την πλευρά της η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα «Νόβαγια Γκαζέτα» προειδοποιεί ότι θα υπάρξει «μία μακρά περίοδο αναταραχών συνοδευόμενη από μια μερική οικονομική και πολιτική απομόνωση της χώρας».

Ενώ η, επίσης αντιπολιτευόμενη, «Νεζαβισίμαγια Γκαζέτα» δεν διστάζει να υποστηρίξει ότι υπάρχει ο φόβος «ένα σιδηρούν παραπέτασμα πάλι να χωρίσει τη Ρωσία από τη Δύση».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή