Ρωσία: Λάθος το κλείσιμο της συριακής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 14:51
UPD:14:58
SHUTTERSTOCK

Το ρωσικό υπουργείο υποστήριξε ότι οι οι ενέργειες της Ουάσινγκτον έχουν στόχο να υπάρξει «αλλαγή καθεστώτος» και να ανατραπεί ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ, τον οποίο η Ρωσία υποστηρίζει.

A- A A+

Ως «ανησυχητική και απογοητευτική» χαρακτήρισε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, την απόφαση των ΗΠΑ να αναστείλουν την λειτουργία της πρεσβείας της Συρίας στην Ουάσινγκτον.

«Οι Αμερικανοί εταίροι μας στερούν ουσιαστικά οι ίδιοι από τον εαυτό τους το ρόλο του συν-αναδόχου στη διαδικασία πολιτικής διευθέτησης στη Συρία και παίζουν θέλοντας ή μη το παιγνίδι της ριζοσπαστικής συριακής αντιπολίτευσης, στις τάξεις της οποίας μάχονται τρομοκράτες που συνδέονται με την αλ-Κάιντα», υποστήριξε στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Παράλληλα το ρωσικό υπουργείο υποστήριξε ότι οι οι ενέργειες της Ουάσινγκτον έχουν στόχο να υπάρξει «αλλαγή καθεστώτος» και να ανατραπεί ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ, τον οποίο η Ρωσία υποστηρίζει.

«Ο στόχος της αλλαγής καθεστώτος στη Δαμασκό υπερισχύει της αποστολής να αφοπλισθεί η Συρία από τα χημικά όπλα της και να βοηθηθούν εκατομμύρια Σύροι που έχουν υποφέρει από την ένοπλη σύγκρουση», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή