Συρία: Όπλα από την Ευρώπη ζητεί η αντιπολίτευση

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 22:26
UPD:22:32
EPA/JULIEN WARNAND

Ο Τζάρμπα κατηγόρησε το λιβανέζικο σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ καθώς και τους «μισθοφόρους» που έχουν έρθει από το Ιράν και το Ιράκ για να υποστηρίξουν τον συριακό στρατό.

A- A A+

Όπλα και πυραύλους εδάφους-αέρος ζητεί  από την Ευρώπη ο επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης Άχμαντ Τζάρμπα.

«Ζητάμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να μας δώσει όπλα (για να χρησιμοποιηθούν) εναντίον της συριακής αεροπορίας, για να προστατευθεί ο πληθυσμός μας», δήλωσε ο επικεφαλής του Συριακού Συνασπισμού, κύριο όργανο της εξόριστης αντιπολίτευσης στη διάρκεια ομιλίας του σε μια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν την ώρα που ο συριακός στρατός κατέλαβε την πόλη-κλειδί Γιάμπρουντ και προελαύνει προς τα δυτικά.

Μέχρι στιγμής η Ε.Ε. έχει τηρήσει μια «αξιέπαινη στάση» όσον αφορά τη Συρία, όμως η βοήθειά της «δεν είναι επαρκής», σημείωσε ο Τζάρμπα και πρόσθεσε ότι  η  στρατιωτική ισορροπία στο πεδίο θα πρέπει να είναι υπέρ των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, ώστε να μπορέσουν να καταλήξουν σε μια πολιτική λύση.

Επίσης προσπάθησε να διαβεβαιώσει τους Ευρωπαίους ότι τα όπλα που θα προσφέρουν στην αντιπολίτευση δεν θα καταλήξουν στα χέρια των τρομοκρατών.

EURONEWS

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αντιπολίτευση «είναι σε θέση» να πολεμήσει τους τρομοκράτες και τους εξτρεμιστές.

Ακόμη ο επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης ζήτησε ένα δεσμευτικό μέτρο από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ώστε να αναγκαστούν οι ένοπλες παραστρατιωτικές ομάδες που έχουν έρθει από το εξωτερικό να φύγουν από τη Συρία.

Ο Τζάρμπα κατηγόρησε το λιβανέζικο σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ καθώς και τους «μισθοφόρους» που έχουν έρθει από το Ιράν και το Ιράκ για να υποστηρίξουν τον συριακό στρατό. Παράλληλε κατήγγειλε «τους μισθοφόρους» της αλ Κάιντα και των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) που μάχονται κατά της συριακής κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή